Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ruski ministar vanjskih poslova danas je komentirao izostanak dogovora s SAD-om oko situacije u Ukrajini. Kaže kako Rusi za krizu nisu odgovorni te da su sve sankcije kontraproduktivne.


Rusija i Sjedinjene Američke Države nisu ništa dogovorile oko Ukrajine. Američki i ruski šefovi diplomacije pokušali su posljednji trenutak smanjiti najveće napetosti između dviju velesila od Hladnog rata. Međutim obje su strane ostale na svojim pozicijama.

Vezani članci Običan dan u Rusiji Običan dan u Rusiji: Objavili fotografije iz svakodnevice koja ni po čemu nije normalna Slika nije dostupna Ruski parlament jednoglasno odobrio aneksiju Krima

Istodobno, dok diplomacija ne uspijeva smiriti stanje, ruski vojnici se iskrcavaju na Krim. Počele su vježbe ruskog ratnog zrakoplovstva na Sredozemlju. Američki je razarač u Crnom moru, a NATO održava veliku vježbu u Norveškoj oko 450 kilometara od ruske granice.

Situacija sve napetija - Svi trče vidjeti četnike!

Ruski ministar vanjskih poslova rekao je kako je ozbiljno zabrinut jer se ne poduzimaju potrebni koraci za osiguravanje mira i reda u Ukrajini te dodao kako će Rusija poštovati ishod nadolazećeg referenduma na Krimu, javlja Reuters.

Lavrov tvrdi kako Rusija nije uzrokovala aktualnu krizu u Ukrajini te da nisu potrebne nikakve međunarodne strukture kako bi posredovale između Ukrajine i Rusije. Napominje kako Rusi nemaju planove za invaziju u Ukrajini, ali i da su nametnute sankcije nepotrebne i kontraproduktivne.

Ponovno se dotakao slučaja Kosova te rekao ukoliko je Kosovo tretirano kao poseban slučaj da bi se i Krim trebalo tretirati na isti način. Kaže i kako Krim Rusiji znači više no što Falklandsko otočje znači Britancima.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook