Obavijesti Video Pretražite Navigacija
I dalje bez dogovora

Rusi: 'Ako se Kosovo tretiralo kao poseban slučaj, onda se mora i Krim'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ruski ministar vanjskih poslova danas je komentirao izostanak dogovora s SAD-om oko situacije u Ukrajini. Kaže kako Rusi za krizu nisu odgovorni te da su sve sankcije kontraproduktivne.

Rusija i Sjedinjene Američke Države nisu ništa dogovorile oko Ukrajine. Američki i ruski šefovi diplomacije pokušali su posljednji trenutak smanjiti najveće napetosti između dviju velesila od Hladnog rata. Međutim obje su strane ostale na svojim pozicijama.

Pročitajte i ovo Aleksandar Bortnikov Oglasio se i Lukašenko Rusija prozvala krivce za teroristički napad u Moskvi: "Naravno da su to oni" Slika nije dostupna PITANJE KRIMA Lavrov o samitu u Ukrajini na kojem sudjeluje i Plenković: To je skup vještica

Istodobno, dok diplomacija ne uspijeva smiriti stanje, ruski vojnici se iskrcavaju na Krim. Počele su vježbe ruskog ratnog zrakoplovstva na Sredozemlju. Američki je razarač u Crnom moru, a NATO održava veliku vježbu u Norveškoj oko 450 kilometara od ruske granice.

Situacija sve napetija - Svi trče vidjeti četnike!

Ruski ministar vanjskih poslova rekao je kako je ozbiljno zabrinut jer se ne poduzimaju potrebni koraci za osiguravanje mira i reda u Ukrajini te dodao kako će Rusija poštovati ishod nadolazećeg referenduma na Krimu, javlja Reuters.

Lavrov tvrdi kako Rusija nije uzrokovala aktualnu krizu u Ukrajini te da nisu potrebne nikakve međunarodne strukture kako bi posredovale između Ukrajine i Rusije. Napominje kako Rusi nemaju planove za invaziju u Ukrajini, ali i da su nametnute sankcije nepotrebne i kontraproduktivne.

Ponovno se dotakao slučaja Kosova te rekao ukoliko je Kosovo tretirano kao poseban slučaj da bi se i Krim trebalo tretirati na isti način. Kaže i kako Krim Rusiji znači više no što Falklandsko otočje znači Britancima.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene