Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Rupel: Nužno je potrebno riješiti status Kosova

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pitanje statusa Kosova nužno treba riješiti, a tome bi pomoglo i brže približavanje država zapadnog Balkana Europskoj uniji, ocijenio je slovenski ministar vanjskih poslova Dimitrij Rupel, govoreći na međunarodnoj konferenciji u Ljubljani.

Konferenciju o predstojećem slovenskom predsjedanju EU organizirali su Centar za međunarodne odnose ljubljanskog fakulteta društvenih znanosti i Transeuropska udruga za europske studije.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Sanader: Ako nas se bude ucjenjivalo bit će ili ZERP ili EU Slika nije dostupna Rupel: Mislim da će Slovenija priznati Kosovo

Rupel je govorio o zadaćama i prioritetima Slovenije tijekom
predsjedanja EU-om, te procesu pridruživanja EU-u država u regiji.

'Kosovo je u prvom redu europski problem i lakmusov test zajedničke vanjske i sigurnosne politike, te europskog jedinstva', rekao je Rupel.

Rupel je naglasio kako očekuje da će predsjedanje Slovenije Europskom unijom u prvoj polovici iduće godine pomoći jačanju njenog prestiža i identiteta u međunarodnim dimenzijama. Jedna od važnih uloga Slovenije u prvoj polovici iduće godine bit će i nastojanje da se što prije ratificira reformni ugovor EU-a, a Slovenija će biti među prvim državama članicama koja će ga ratificirati, istaknuo je slovenski ministar vanjskih poslova.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene