Rumunjske vlasti uhitile su u utorak dvojicu Srba nakon što je policija zaplijenila više od tone kokaina sa broda koji se prevrnuo u delti Dunava, objavili su u utorak navečer beogradski mediji.

Galerija


Rumunjska policija jutros je izvukla vreće kokaina čija se vrijednost procjenjuje na oko 300 milijuna eura, a predstavnici istražnih organa rekli su da je kokain pronađen 22. ožujka pored prevrnutog broda.

Vezani članci Talijanska policija, ilustracija uhićenja (Foto: AFP) Policija u Italiji uhitila ekstremiste koji su planirali raznijeti džamiju Ilustracija (Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL) Srpski državljanin uhićen sa 135 kilograma kokaina

Prema navodima rumunjskih dužnosnika, droga je stigla morem i prolazila je kroz Rumunjsku kao tranzitnu zemlju, a privedena su dvojica Srba.

Glavni tužitelj u upravi za borbu protiv organiziranog kriminala i terorizma Felix Banilla rekao je da su policajci našli kokain pored prevrnutog broda u mjestu Sfantu Gheorghe, na istoku Rumunjske, te da su vlasti privele dvojicu Srba.

Droga je pronađena nekoliko dana nakon što su policajci našli sličan paket kokaina u toj oblasti, za koji se vjeruje da je ispao iz kamiona, prenosi RTS.

Više detalja o akciji za sada nije poznato jer je u tijeku istraga rumunske policije i pravosuđa. (Hina)