Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nekoliko stotina putnika prosvjedovalo je jutros zbog odgode letova u glavnoj bukureštanskoj zračnoj luci i obližnjoj manjoj zračnoj luci, izražavajući nezadovoljstvo što na letove prema Beču i Londonu čekaju i više od 24 sata.


Putnici su bili ljutiti što su noć morali provesti na klupama u zračnim lukama te su glasno vikali 'Lopovi, lopovi', tražeći barem informacije o svojim letovima.

Vezani članci Slika nije dostupna Nakon dva dana 'ljudi su na rubu živčanog sloma': Putnici se potukli Slika nije dostupna Zračna luka Zagreb se rekonstruira, moguća kašnjenja zrakoplova

Neki među njima, kako je prenijela tv-Realitatea, u zračnoj su luci već 40 sati. Glasnogovornik bukureštanskog glavnog aerodroma Valentin Iordache za izostanak informacija okrivljuje zrakoplovne tvrtke Wizz Air i Sky Europe, čiji su letovi preusmjereni na glavnu zračnu luku iz druge, manje regionalne zračne luke, no za to nema objašnjenja. 

'Strpljenje nam je došlo do krajnjih granica. Odgovornost zračnih tvrtki je da o razlozima odgode letova obavijeste svoje putnike', kazao je dodavši kako zaposlenici glavne bukureštanske zračne luke nemaju nikakvih informacija o razlozima kašnjenja spomenutih letova.

Jugoistok Rumunjske bio je paraliziran snijegom, ali agencija AP ne navodi je li kašnjenje letova izazvano vremenskim nepogodama.