Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Rudy Giuliani vodeći kandidat republikanaca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši gradonačelnik New Yorka Rudy Giuliani uvjerljivo vodi među kandidatima za predsjedničku nominaciju Republikanske stranke, i birači vjeruju kako on ima najviše izgleda na izborima 4. studenog 2008., no utrka je i dalje neizvjesna, pokazalo je istraživanje The Washingtona posta i ABC Newsa.

Giulani vodi s 34 posto podrške republikanskih birača, ispred bivšeg senatora i glumca Freda Thompsona. Bivši senator iz države Tennessee, udvostručio je potporu od travnja do rujna, kada je ušao u utrku no od tada nije ostvario pomak.

Pročitajte i ovo Screenshot Mračna povijest Opasan predsjednički kandidat: Krvavu prošlost i bliskost s diktatorom pokušava sakriti plesom i simpatičnim videima na društvenim mrežama Andrej Plenković Idu po novi mandat Plenković o Turudiću, Milanoviću, američkim helikopterima, izborima...: "Siguran sam u pobjedu"

Na trećem mjestu je senator iz Iowe, John McCain s 12 posto glasova.

Četvrti je bivši guverner Massachusettsa Mitt Romney s 11 posta glasova, ali i s vodstvom u Iowi i New Hampshireu, saveznim državama gdje će se u siječnju 2008. održati prvi stranački predizbori za nominacije.

Za njima slijede bivši guvernwer Arkansasa Mike Huckabee s osam posto glasova, kongresnik Ron Paul iz Teksasa s tri posto, i još tri kandidata s manje od dva posto glasova.

Među ispitanim biračima republikanaca, 50 posto vjeruje da Giuliani ima najbolje izglede da bude izabran za predsjednika SAD u studenom 2008., dok ga 47 posto ispitanih smatra snažnim političkim vođom.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene