Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Dvogodišnji rottweiler Jake, bivši pas spasioc, bio je sa svojom vlasnicom Liz Maxted-Bluck (49) u uobičajenoj šetnji kada su začuli vrisak u parku u engleskom gradu Warwicku.


Jake je odmah potrčao vidjeti o čemu se radi i naišao je na čovjeka koji je pokušao silovati ženu. Pas je otjerao silovatelja za kojeg se ispostavilo da je 18-godišnji Esmahil Adhami koji je ilegalno u zemlji, prenosi Express. Napadač je osuđen na četiri godine zatvora za seksualni napad. 'Da taj pas nije naišao toj ženi bi se dogodilo nešto puno gore,' rekao je britanski sudac. 'Jake je bio nevjerojatan i vjerojatno je spasio ženu od silovanja,' rekla je ponosna vlasnica. 'Odvijek je mrzio sukobe, a kad je ta žena vrisnula on je znao da je netko u nevolji. Nakon što ju je spasio nazvala sam policiju, a za to vrijeme on je kružio oko nas. Gospođa je bila vrlo zahvalna,' dodala je Liz.

Vezani članci Ispovjesti žrtava silovanja u Provjerenom - 1 ''Izvadio je spolovilo, ajde otvori usta i...'' Mučne ispovijesti djevojaka koje su se prijavile za studentski posao, a postale žrtve gnjusnog silovatelja Policajci u Španjolskoj, ilustracija Na ulici prepunoj kafića silovao onesviještenu turisticu: Užasnuti svjedoci ga odvukli i zvali policiju

Adhami je birao svoje žrtve, djevojke u 20-ima, dok je kružio parkom na biciklu. Bacio je bicikl i razgolitio se pred ženom nakon čega ju je odvukao u grmlje. Kada su čuli vrisak Liz je mislila da su to djeca u parku, no prevarila se. Sljedeće što je vidjela bio je muškarac prestravljenog pogleda koji je bježao, a pas je bio na par koraka iza njega. Počinitelj je u zemlji ilegalno jer mu je bio odbijen zahtjev za azil, a policiji je već poznat po seksualnom uznemiravanju 13-godišnjakinje. Sada se nalazi u registru seksualnih prijestupnika, a vrlo vjerojatno će nakon isteka kazne zatvora biti deportiran u Iran.