Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U njemačkom gradu Rostocku, u kojem su subotnji protuglobalizacijski prosvjedi uoči summita skupine G8 postali nasilni, u nedjelju je mirno, a policija je izvijestila da je u sukobima ranjeno više od 500 ljudi od kojih 433 policajca.


Prema policijskom izvješću, 30 policajaca teško je ozlijeđeno, kad je oko 2 tisuće od ukupno tridesetak tisuća prosvjednika počelo bacati kamenje i Molotovljeve koktele na snage sigurnosti.

Vezani članci Taksi, ilustracija (Foto: AFP) Stigli iz bolnice: Roditelji u taksiju ostavili tek rođenu bebu, uspavano dijete primijetio idući klijent Slika nije dostupna Hamburg: Nožem napadao ljude na ulici, jednu osobu izbo na smrt

Ukupno je privedeno 125 izgrednika od kojih je većina u nedjelju ujutro puštena.

Organizatori prosvjeda pod geslom "Moguć je drugačiji svijet"
procjenjuju broj demonstranata na više od 80 tisuća. 

Demonstracije su održane protiv summita G8 koji počinje u srijedu u ljetovalištu Heiligendamm, oko 25 km udaljenom od Rostocka.

U Rostocku je za nedjelju najavljen još jedan politički prosvjedni skup povezan s G8 tijekom kojeg će se demonstrirati protiv genetičkog inženjeringa a povorka prosvjednika uputit će se do mjesnog instituta za genetička istraživanja.