Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Rostock: Mirno nakon nasilnih prosvjeda uoči summita G8

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U njemačkom gradu Rostocku, u kojem su subotnji protuglobalizacijski prosvjedi uoči summita skupine G8 postali nasilni, u nedjelju je mirno, a policija je izvijestila da je u sukobima ranjeno više od 500 ljudi od kojih 433 policajca.

Prema policijskom izvješću, 30 policajaca teško je ozlijeđeno, kad je oko 2 tisuće od ukupno tridesetak tisuća prosvjednika počelo bacati kamenje i Molotovljeve koktele na snage sigurnosti.

Pročitajte i ovo Ilustracija policija pretražuje zrakoplov Drama u Hamburgu: Zbog prijetnje napadom na avion iz Irana bili zaustavljeni svi letovi Slika nije dostupna Uzrok i dalje nepoznat Požar u Hamburgu još uvijek nije ugašen: Većina zgrada je urušena, ukinuto važno upozorenje

Ukupno je privedeno 125 izgrednika od kojih je većina u nedjelju ujutro puštena.

Organizatori prosvjeda pod geslom "Moguć je drugačiji svijet"
procjenjuju broj demonstranata na više od 80 tisuća. 

Demonstracije su održane protiv summita G8 koji počinje u srijedu u ljetovalištu Heiligendamm, oko 25 km udaljenom od Rostocka.

U Rostocku je za nedjelju najavljen još jedan politički prosvjedni skup povezan s G8 tijekom kojeg će se demonstrirati protiv genetičkog inženjeringa a povorka prosvjednika uputit će se do mjesnog instituta za genetička istraživanja.


Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene