Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Jedan je ronilac izgubio život dok je pretraživao olupinu južnokorejskog trajekta potonulog 16. travnja kada je poginulo i nestalo više od 300 ljudi zbog niza propusta, kako pokazuju prvi rezultati istrage.


Pedesettrogodišnji južnokorejski ronilac počeo je otežano disati na dubini od 25 metara, rekao je novinarima glasnogovornik obalne straže. Izgubio je svijest i izvučen je na površinu, ali je na putu do bolnice umro.

Vezani članci Ante Jukić iz Hrvatske gorske službe spašavanja Split Voditelj potrage za nestalim mladićem otkrio nove detalje: ''Pronašli smo odjeću. Želja mu je bila da prepliva jezero'' Gabrielle Petito Smrt u nacionalnom parku: Par youtubera pregledavao snimke i uočio trag koji je doveo do pronalaska nestale djevojke

Desetak ronilaca koji sudjeluju u akciji izvlačenja trupala iz olupine tajekta Sewola na dubini od četrdesetak metara, imalo je probleme s dekompresijom.

'Svi odgovorni za nesreću biti će oštro kažnjeni'

Trajekt od 6.825 tona istisnine potonuo je sa 476 putnika i članova posade, među kojima 325 učenika jedne škole blizu Seula, ispred južnokorejske južne obale. U utorak je stanje bilo 263 mrtva i 39 nestalih.

Predsjednica Park Geun-Hye u utorak se ponovo ispričala osudivši 'neodgovorno ponašanje' koje je, po njezinu mišljenju, bilo uzrok nesreće. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook