Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Romska obitelj osam godina držala Slovenca u ropstvu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policajci iz Novog Mesta nedavno su riješili primjer ropstva; domaćin jednog imanja osam je godina proveo služeći romsku obitelj koja se svakodnevno nad njim iživljavala.

'Odmah nakon primitka prijave policajci su reagirali i pomogli unesrećenom', kazao je Stane Smolič, iz novomestaške policije. Dodaje kako su optuženi zanijekali zločin.

Pročitajte i ovo Tuča u Sloveniji hladna fronta VIDEO Dijelove Slovenije poharala tuča, objavljena snimka kako se hladna fronta kreće prema Hrvatskoj NE Krško - 1 Najprije remont Sprema se izgradnja novog bloka nuklearke Krško: Uskoro važan referendum

Iz policije kažu kako su oni sa svojim poslom u ovom slučaju završili, ostatak je na tužilaštvu. 

Po nekim informacijama Romi su iznuđivanjem i zastrašivanjem pridobili i punomoć na temelju koje su podizali socijalnu pomoć u Centru za socijalni rad.

Po pisanju slovenskih medija oštećeni je 48-godišnji domaćin iz Črmošnjice. Slovio je kao marljiv radnjik i vrlo sposoban ličilac. Kada je prije osam godina radio ličilačke poslove kod romske obitelji, nakon završenog posla obitelj ga jednostavno nije pustila. Nesretni čovjek zadnje je godine tako živio u romskom naselju Brezje, nedaleko od Novog Mesta. 

Voditelj kriminalističke policije Novog Mesta, Roman Kržan, pojasnio je kako je policija uz pomoć nevladinih udruga odmah po prijavi nesretnog muškarca izbavila odvela na sigurno mjesto. On je policiji kazao kako već duže vrijeme ne živi u svojem domu i požalio se da kako se nad njim svakodnevno vrši nasilje. Po njegovim riječima, on je osumnjičenima nekada dolazio dobrovoljno, a nekada je na to bio prisiljen.

Po riječima Kržana, oštećenog su i teške životne prilike natjerale da se nastani kod osoba koje su ga maltretirale i zlostavljale.

Oštećeni muškarac trenutno na sigurnom iščekuje daljnji rasplet događaja. 

Tužilaštvo za Roma osumnjičenog za uspostavljanje ropskog odnosa nije odredilo privremeno pritvaranje tako da je oštećeni muškarac u neprestanom strahu da će ponovo pasti u njegove ruke.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene