Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kao i Obama 2008.

Romneyjev gaf: Predstavio Ryana kao novog predsjednika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Republikanski kandidat za Bijelu kuću Mitt Romney nasmijao je nazočne kada je svog kandidata za potpredsjednika Paula Ryana predstavio kao ‘sljedećeg predsjednika Sjedinjenih Država’.

‘Pozdravite sljedećeg predsjednika Sjedinjenih Država, Paula Ryana koji je tu sa mnom’, rekao je Romney simpatizerima u Norfolku i sišao s pozornice. Nakon što ga je supruga upozorila na grešku, brzo se vratio za govornicu i ispravio se.

‘Poznato je da se ponekad zaletim u govoru, ali u vezi s ovim čovjekom nisam se zaletio’, dodao uz velik osmijeh, ali se vidjelo da mu je bilo neugodno. ‘Ali mogu vam reći da će on biti idući potpredsjednik SAD-a’, rekao je Romney.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Građani i dalje pesimistični Predviđaju li ovi rezultati Obaminu pobjedu na izborima? Slika nije dostupna Sad je i formalno nominiran Republikanci nominirali Romneya za predsjedničkog kandidata

>> Romney izabrao Paula Ryana za potpredsjedničkog kandidata

No, i u predizbornoj utrci 2008. Barack Obama je načinio sličnu pogrešku kada je na skupu u Illionisu senatora Joea Bidena, predstavio kao ‘novog predsjednika... potpredsjednika Sjedinjenih Država’.

Tada je glasnogovornik njegova republikanskog protivnika, senatora Johna McCaina, rekao da je riječ o ‘Freudovu lapusu’, što znači da je Obami, tada mladom senatoru bez većeg iskustva na nacionalnom polju, trebao Joe Biden kao politički veteran koji bi ga pratio na predsjedničkom listiću. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene