Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Jedu i majice i veš

Roj skakavaca biblijskih proporcija hara SAD-om

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Središnji dio SAD-a, odnosno sjeveroistok savezne države Wyoming, poharala je najezda skakavaca, gotovo biblijskih proporcija.

Ogroman roj skakavaca proždro je gotovo sve biljke u vidokrugu, a pošteđene sidu ostale niti ostale stvari, poput rublja izvješenog van kuća, koje su skakavci jednostavno 'progutali'. Autoceste su doslovno prekrivene skakavcima, a Federalna služba za nadzor odraslih skakavaca tvrdi kako najgore tek dolazi, javlja AP.

Pročitajte i ovo Ilustracija Užasni uvjeti Strašna bolest hara prvim linijama fronta: Vojnici povraćaju i krvare iz očiju Slika nije dostupna Apokaliptične scene VIDEO Prizor kao iz filmova: Ovo bi mnoge moglo osiromašiti!

Ovog ljeta, tvrde, savezne države Wyoming, Montana, South Dakota, North Dakota, Nebraska i Idaho, mogle bi pretrpjeti goleme financijske štete na račun rojeva skakavaca. Lokalno stanovništvo, odnosno rančeri i farmeri, nadaju se kako će pravovremena hladna razdoblja u travnju i svibnju svesti broj skakavaca na mjeru koja ne predstavlja ozbiljnu prijetnju, no u međuvremenu prikupljaju milijune dolara potrebne za borbu protiv najezde insekticidima iz zraka.

Najezde skakavaca tipične su za spomenute države SAD-a, odnosno njezinog zapadnog središnjeg dijela, a skakavci variraju u veličinama, od 2,5 centimetara, do više od 7 centimetara. Ono što najviše zabrinjava tamošnje stanovništvo i vlasti, jest da rojevi skakavaca dnevno mogu preletjeti i do 100 kilometara udaljenosti, pritom iza sebe ostavljajući samo pustoš.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene