Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Iako je rođen bez udova 18-godišnji Ma Yong uživa u životu zahvaljujući pomoći lokalnih stražara na granici.


18-godišnji Kinez je rođen bez ruku i nogu i život mu nije baš bio lagan. Čak si je pokušao oduzeti život, ispričala je njegova majka Li Xiaotong. Međutim, s vremenom je prihvatio da je drugačiji od drugih i izgradio samopouzdanje. U tomu su mu puno pomogli lokalni stražara na granici.

Vezani članci Zagreb: Sunčano poslijepodne u središtu grada Priča iz Zagreba koja vraća vjeru u ljude: Mladić izvukao jednu mamu iz nevolje koja se svakome može dogoditi Slika nije dostupna Tragedija na rijeci: U krokodilu pronađeni udovi dječaka

>> Djevojčica iz džungle rođena bez udova

Kada je Ma bio još malen dječak graničari su mu počeli posvećivati svoje slobodno vrijeme. Često su s njim razgovarali, a naučili su ga čitati i pisati. 'Često su ga dolazili vidjeti i donosili su mu knjige i CD-e', kazala je Maova majka.

Kada je 2004. u graničnu policiju regrutiran Kong Xiang Maov se život u potpunosti promijenio. Kong ga je ohrabrivao da, iako nema noge, nauči hodati. 

'Kada sam ga vidjela da hoda od vrata do mene bila sam jako uzbuđena. Sve to dugujemo Kongu, bit ćemo mu zahvalni čitav život', kazala je Li.

Ma je uz Konga naučio sam hodati i jesti, pa čak i obavljati kućanske poslove. Naučio je pisati tekstualne poruke i chatati s drugim ljudima online.

'Od njega najviše očekujem da uživa u životu, da radi sve s pozitivnim stavom i s nadom. Vjerujem da može učiniti sve što mogu i drugi ljudi', kazao je Kong te dodao kako će graničari i ubuduće pomagati Mau i njegovoj majci.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.