Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Roditelji za 10 tisuća dolara prodavali dijete na internetu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bračni par iz Vancouvera ponudio je na internetu svoje novorođeno dijete staro sedam dana za 10.000 dolara, priopćila je kanadska policija, nekoliko dana nakon slične afere u Njemačkoj.

Skrb za djevojčicu preuzela je socijalna služba, a protiv roditelja koji su registrirani narkomani pokrenuta je istraga za krijumčarenje ljudi, rekao je načelnik Tim Fanning.

Pročitajte i ovo Nesreća u Michiganu tragedija u Americi VIDEO Pijana vozačica zabila se u ljude koji su slavili dječji rođendan: Poginuli su Lana (8) i njezin brat, puno je ozlijeđenih Kolesterol Liječnici upozoravaju Zabrinjavajući podaci: Sve je više djece s povišenim kolesterolom

Oglas je objavljen na popularnoj internetskoj stranici za besplatno oglašavanje Craigslist.com. Roditelji su svoju kći u oglasu opisali kao "jako zdravo i slatko dijete", dodajući da je "ne mogu uzdržavati" i da "traže dobru obitelj koja bi je prihvatila" te mole da ih se čim prije nazove. 

>> Roditelji preko eBaya prodavali bebu

Načelnik Fanning je istaknuo da su "otac i majka otprije poznati policiji zbog problema s drogom".

Policiju je o oglasu obavijestila žena koja ga je zapazila u rubrici za prodaju rabljenih stvari, među oglasima u kojima su se nudile činčile, kuhinjski noževi i kristalna vaza.

Kada je policija ušla u stan zatekla je četiri odrasle osobe i dijete. "Odmah su rekli kako je to bila samo šala", kaže Fanning. Roditelji su saslušani, ali "istraga neće tako skoro završiti", istaknuo je.

Njemačka policija je u nedjelju priopćila da je muškarcu i ženi iz Bavarske oduzeto skrbništvo nad sedmomjesečnim djetetom koje su prodavali na internetskoj dražbi preko eBayja po početnoj cijeni od jednog eura.

Njegova majka Tanja (23) rekla je za Bild am Sonntag da je to "bila šala" i da je samo htjela "vidjeti hoće li se za njega naći kupac".

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene