Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Preobratio se, ali...

Roditelji objavili pismo zatočenog humanitarca: 'Bojim se da ću umrijeti'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Roditelji američkog humanitarca zatočenog u Islamskoj državi, objavili su fotografije svog sina i dijelove pisma koje im je napisao iz zatočeništva.

Amerikanac Peter Kassig (26) zatočen je u Islamskoj državi prije godinu dana. U Siriju je stigao kao humanitarac, a islamisti su 3. listopada objavili video na kojem su odrubili glavu jednom britanskom humanitarcu te prijete da će Kassigu oduzeti život, piše Reuters.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna zajednički cilj Slijedi preokret u odnosu Obame i Putina? Slika nije dostupna Poremećene aukcije Skidaju ih do gola i prodaju najboljem ponuđaču: 'Najljepše djevice' na tržnici robljem

Njegovi roditelji Ed i Paula Kassig iz američke savezne države Indiana, u video poruci tražili su njegovo puštanje te mole ljude da kada pričaju o njemu, koriste ime koje je preuzeo kada se preobratio na Islam - Abdul Rahman Kissig.

Također su objavili nekoliko njegovih fotografija kako radi kao medicinski djelatnih u Siriji 2013., na ribolovu s ocem 2011., te dok je bio mnogo mlađi, kako stoji dok ga majka grli pokraj vodopada 2000.

'Primili smo mnogo upita o tome zašto se naš sin preobratio na islam', rekli su roditelj te dodaju kako su njegovi prijatelji ispričali da je njegov put prema islamu počeo i prije nego je zatočen te da se dobrovoljno preobratio između listopada i prosinca 2013.

Smaknut britanski humanitarac Alan Henning

U pismu koje im je napisao u lipnju, stoji kako se moli pet puta na dan te da ozbiljno shvaća religijske prakse, uključujući ime Abdul-Rahman. 'Vidimo to kao dio dugog duhovnog putovanja našeg sina', kažu njegovi roditelji.

'Očito sam prilično uplašen umrijeti, ali najteži dio je ne znati, pitati se, nadati i misliti bi li se uopće trebao nadati? Ako umrem, pretpostavljam da ćemo i vi i ja moći pronaći utočište u spoznaju da sam otišao kao rezultat pokušaja da olakšam patnju i pomognem onima kojima je pomoć potrebna', napisao je u pismu.

Kassing se bavio humanitarnim radom za sirijske izbjeglice, u organizaciji koju je sam osnovao 2012., nakon što je napustio američku vojsku. Prema dokumentima Pentagona, u vojsci je služio kao ranger te je bio u Iraku od travnja do srpnja 2007. Iz vojske je izašao zbog medicinskih razloga.

Potom je postao medicinski tehničar te volontirao u bolnicama u Libanonu i na području Palestine, pomažući izbjeglicama iz Sirije.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene