Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Potresna priča djevojčice Lucrezie koju su roditelji držali u psećoj kućici ponovno se aktualizira u susjednoj Italiji.


Djevojčica kojoj nikad nije otkriveno pravo ime već se o njoj pisalo kao o Lucreziji pronađena je u prosincu 2009. u dvorištu obiteljske kuće u Rimu. Njeni roditelji, nezaposleni otac i umno zaostala majka držali su je u psećoj kućici sa psom. Djevojčica koja je tada imala sedam godina dijelila je hranu sa životinjom iz iste zdjele i nikad nije naučila govoriti, samo je lajala poput psa.

Vezani članci Provjereno: Obitelj Mihoković - 1 Susreli su se s noćnom morom svakog roditelja i postali jači no ikada: "To je nešto najstrašnije što se može nekome dogoditi u životu" Provjereno: Slučaj silovanja pasa - 2 Hoće li i kada osuđeni silovatelj pasa iza rešetaka? Detalji monstruoznog slučaja: "Gnjusno, izaziva povraćanje''

Sve je počelo kad su njezini roditelji prijavili nestanak djevojčice. Policija je sve pretražila da bi onda počela sumnjati u roditelje. No, ono što su otkrili šokiralo je cijelu naciju. Djevojčica je otada premještena u dom skrbnika, no cijeli slučaj se usporio i prijeti da ode u zaborav.

Problem je što inspektori, budući da djevojčica još ne govori, ne mogu naći dokaze koji bi zaključili ovaj stravičan slučaj zlostavljanja. U posljednje vrijeme djevojčica, kojoj je sada devet godina, počela je imitirati pokrete seksualnog odnosa te postoji mogućnost da je i sama bila izložena istome. Članovi udruga za zaštitu djece svim snagama pokušavaju preko medija postići da se cijeli slučaj ponovno aktualizira te da Lucrezia 'napokon dobije glas'.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju