Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Rodio se malen poput dlana, ali preživio

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prerano rođeni James White bio je težak manje od kilograma, a nakon poroda mogao je stati na očev dlan. U maternici nije dobivao dovoljno krvi pa je nakon rođenja bio upola manji od sestre koja je imala nešto manje od tri kilograma.

No James je trinaest mjeseci poslije, iznenadio roditelje i liječnike nevjerojatnim oporavkom, a već je gotovo dostigao sestru.

Pročitajte i ovo Ilustracija Smrtna zamka Strašna tragedija: Nerazdvojni blizanci (4) zagrljeni umrli tijekom noći. Ugušili su se u kutiji s igračkama Slika nije dostupna Alicia Keys i Jack White snimili video za novog Bonda

'Ponosimo se njime, a liječnici ne mogu vjerovati kakav je borac', rekla je njegova majka Shelley.

29-godišnja Shelley otkrila je da je trudna u studenom 2006. godine. Nakon dva mjeseca saznala je da očekuje blizance. Na pregledu ultrazvukom u 24. tjednu trudnoće otkriveno je da se James ne razvija kako treba. Posebni testovi su pokazali da dječak uopće ne dobiva krv.

'Liječnici su mi rekli da postoji šansa da preživi ako izdržim do 28. tjedna trudnoće. Vijest nas je potpuno šokirala. Išla sam na testove svakih nekoliko dana i svaki put sam očekivala najgore te strahovala da će mi reći kako njegovo srce više ne kuca', rekla je Shelly White.

Nakon 29. tjedna, liječnici su primjetili da James više uopće ne dobiva krv, te da bi mogao preživjeti još samo nekoliko dana. Odmah su se odlučili na carski rez iako je on mogao ugroziti život malene Harriet.

'Morali smo donijeti tešku odluku. Dopustiti Jamesu da umre kako bi spasio svoju sestru ili ih poroditi oboje s malim šansama za preživljavanje. Nismo mogli birati pa smo sve prepustili sudbini i pristali na porod carskim rezom', priča Shelly White.

Prva se rodila Harriet koja je samo malo zaplakala, a James nije ispustio ni glasa.

'Oboje su odmah prebačeni na odjel intezivne njege i nismo ih mogli vidjeti sve do sljedećeg jutra. Zaplakala sam kad sam vidjela kako je James malen. Mislila sam da neće preživjeti. U usporedbi s njim Harriet je bila golema, dvostruko veća od njega. Koža mu je bila potpuno prozirna i vidjela su mu se rebra, a po sebi je imao pahuljastu dlaku. Iznenadio nas je njegov karakter borca. Harriet je bila na aparatima za disanje, ali James nije', dodaje Shelly.

Harriet je iz bolnice puštena nakon sedam tjedana, a James nakon devet. Sada imaju trinaest mjeseci i oboje su zdravi. Harriet je teška 9, a James 6 i pol kilograma.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene