Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

40-godišnja Amanda Morgan iz Neatha od svoje je liječnice dobila dijagnozu da ulazi u menopauzu. No, sedam sati nakon uspostavljene dijagnoze, Amanda je rodila dijete.


Kada je otišla na pregled u bolnicu Royal College, Amandi Morgan rekli su da ima klasične znakove menopauze. Ona se vratila kući i rodila kćer Caitlin tešku, 2,5 kg. 

Vezani članci Slika nije dostupna Liz Taylor odbacila kćer jer nije znala tko joj je otac?! Slika nije dostupna Političarka rodila na sjednici gradskog vijeća

U bolnici Royal College kažu da su ovakvi slučajevi zaista rijetki. 

'To je za mene bio potpuni šok. Nisam imala jutarnje mučnine niti sam bila umorna, a trbuh mi uopće nije rastao', rekla je Amanda. 

'Imam 40 godina i bila sam odlučila da neću imati više djece. Udebljala sam se samo jedan kilogram, ali sam mislila da je to zato što su bili blagdani pa sam više i pojela', ispričala je zašto nije primjetila da se u njoj razvija dijete. 

Rodila je samo nekoliko minuta nakon što je obavijestila svog partnera, 41-godišnjeg Chrisa Grintera da su joj u bolnici rekli da je u menopauzi. 

'Moja je majka umrla od raka, pa sam se brinula da nešto nije u redu sa mnom. Ali, liječnica me razuvjerila kada je rekla da su to samo klasični simptomi menopauze. Naručila je krvne pretrage i ja sam otišla kući. Počela sam se osjećati jako iscrpljeno. Otišla sam u kupaonicu i nisam imala vremena ni dozvati Chrisa, sve se događalo tako brzo. U jednom je trenutku iz mene izašlo dijete. Nije plakalo, samo se meškoljilo', prepričala je Amanda trenutak koji ju je šokirao. 

'Uzela sam ručnik i zamotala dijete, bila sam u stanju šoka ali isto tako prilično mirna.' 

Dijete je pokazala Chrisu koji je kako kaže 'problijedio'. Nazvao je hitnu službu koja je došla presjeći pupčanu vrpcu i odvesti majku i dijete u bolnicu. 

U bolnici su ustanovili da je Caitlin rođena sa šest mjeseci, no vrlo se brzo razvila u zdravo dijete. Uskoro će proslaviti svoj prvi rođendan. 

'Caitlin je Chrisovo prvo dijete i on je oduševljen njome. Zapravo smo razgovarali o tome hoćemo li imati djecu, ali smo zaključili da je pametnije da ih nemamo zbog mojih godina', rekla je Amanda.

Amanda već ima dva sina iz prijašnje veze, a Caitlin je rodila prije 11 mjeseci.