Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Rodila sedam sati nakon što su joj dijagnosticirali menopauzu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
40-godišnja Amanda Morgan iz Neatha od svoje je liječnice dobila dijagnozu da ulazi u menopauzu. No, sedam sati nakon uspostavljene dijagnoze, Amanda je rodila dijete.

Kada je otišla na pregled u bolnicu Royal College, Amandi Morgan rekli su da ima klasične znakove menopauze. Ona se vratila kući i rodila kćer Caitlin tešku, 2,5 kg. 

Pročitajte i ovo Ilustracija Oduzeta joj licenca Liječnica opće prakse pacijentima u kartone upisivala - narkotike! Kolege u šoku: "Mnogi su krali te lijekove, ali ovoliko..." Slika nije dostupna Došla zbog bolova u trbuhu Rodila sina, a nije ni znala da je trudna!

U bolnici Royal College kažu da su ovakvi slučajevi zaista rijetki. 

'To je za mene bio potpuni šok. Nisam imala jutarnje mučnine niti sam bila umorna, a trbuh mi uopće nije rastao', rekla je Amanda. 

'Imam 40 godina i bila sam odlučila da neću imati više djece. Udebljala sam se samo jedan kilogram, ali sam mislila da je to zato što su bili blagdani pa sam više i pojela', ispričala je zašto nije primjetila da se u njoj razvija dijete. 

Rodila je samo nekoliko minuta nakon što je obavijestila svog partnera, 41-godišnjeg Chrisa Grintera da su joj u bolnici rekli da je u menopauzi. 

'Moja je majka umrla od raka, pa sam se brinula da nešto nije u redu sa mnom. Ali, liječnica me razuvjerila kada je rekla da su to samo klasični simptomi menopauze. Naručila je krvne pretrage i ja sam otišla kući. Počela sam se osjećati jako iscrpljeno. Otišla sam u kupaonicu i nisam imala vremena ni dozvati Chrisa, sve se događalo tako brzo. U jednom je trenutku iz mene izašlo dijete. Nije plakalo, samo se meškoljilo', prepričala je Amanda trenutak koji ju je šokirao. 

'Uzela sam ručnik i zamotala dijete, bila sam u stanju šoka ali isto tako prilično mirna.' 

Dijete je pokazala Chrisu koji je kako kaže 'problijedio'. Nazvao je hitnu službu koja je došla presjeći pupčanu vrpcu i odvesti majku i dijete u bolnicu. 

U bolnici su ustanovili da je Caitlin rođena sa šest mjeseci, no vrlo se brzo razvila u zdravo dijete. Uskoro će proslaviti svoj prvi rođendan. 

'Caitlin je Chrisovo prvo dijete i on je oduševljen njome. Zapravo smo razgovarali o tome hoćemo li imati djecu, ali smo zaključili da je pametnije da ih nemamo zbog mojih godina', rekla je Amanda.

Amanda već ima dva sina iz prijašnje veze, a Caitlin je rodila prije 11 mjeseci.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene