Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Djevojčica kritično

Rodila s 4.26 promila alkohola, bebi oštećena jetra

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
31-godišnja Poljakinja Maria S. u Gdanjsku je s čak 4.26 promila alkohola u krvi rodila kći.

Liječnici kažu kako je pravo čudo da je malena živa jer je njezino tijelo u potpunosti bilo zatrovano vodkom, pišu poljski mediji. Djevojčica je od tolike količine alkohola zadobila oštećenje mozga i jetre i liječnici se bore za njezin život.

Pročitajte i ovo Ilustracija Užasan zločin Dječak (13) ubio svoju majku dok je spavala pa nazvao policiju: "Krv je svuda po podu. Bebu nisam dirao" Ilustracija Nije mu prvi put Pijani muškarac u osam ujutro upravljao automobilom bez vozačke dozvole: Prijeti mu vrtoglava kazna

Majka nesretne djevojčice živi na ulici i opija se svakodnevno. Tako je isto učinila i na dan kada je dobila trudove, umjesto da ode u bolnicu otišla je u kafić i popila nekoliko votki. Kada su trudovi postali sve češći, Marijini prijatelji su shvatili da će ubrzo roditi te pozvali Hitnu pomoć. Nisu je stigli prebaciti u bolnicu već je rodila u ambulanti.  

'Djevojčica je imala svega 900 grama, nije plakala i uopće se nije micala', rekao je liječnik koji je prisustvovao porodu. Malena je hitno prebačena na odjel intenzivne skrbi bolnice u Gdanjsku.
Smještena je u inkubator i liječnici joj daju malene šanse za preživljavanje. Nesavjesna majka ima još četvero djece, no ni za jedno se ne brine. Sva su završila u domu za nezbrinutu djecu. Majka je također još uvijek u bolnici, a po izlasku je čeka kaznena prijava za ugrožavanje djetetova zdravlja, a ukoliko je sud proglasi krivom, mogla bi dobiti pet godina zatvora.

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene