Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Robert Gates se zalaže za diplomatski pristup Iranu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki ministar obrane Robert Gates se u Izraelu zauzeo za diplomatsko rješenje iranskoga nuklearnog pitanja i izjavio kako se unatoč neprekidnim napadima i dalje zalaže za primjenu postojećeg plana jačanja sigurnosti u Bagdadu.

Prvi šef Pentagona koji je posjetio Izrael nakon 2000., razgovarao je u Jeruzalemu s izraelskim premijerom Ehudom Olmertom i ministricom vanjskih poslova Tzipi Livni. 

Pročitajte i ovo Emmanuel Macron, Ursula von der Leyen pozivi na deeskalaciju Svijet u strahu od novog sukoba zbog napada na Iran: "Apsolutno je nužno da regija ostane stabilna" Izraelske rakete pogodile lokaciju u Iranu Iz minute u minutu Šef NATO-a oglasio se o ratu na Bliskom istoku; Iranski ministar: "Izraelski dronovi nisu prouzročili štetu..."

Nakon dolaska u Tel Aviv u srijedu poslijepodne sastao se sa svojim izraelskim kolegom Amirom Peretzom.

Prema izraelskom državnom radiju u središtu razgovora Olmerta i Gatesa bilo je iransko nuklearno pitanje. Gates je tijekom turneje već posjetio Jordan i Egipat.

'Smatramo kako iransko nuklearno pitanje nije u stanju iz kojeg nema povratka. Još ima vremena za rješavanje problema diplomatskim putem', rekao je Gates na konferenciji za novinare u Jeruzalemu.

Govoreći o stanju u Iraku rekao je kako će sigurnosni plan, u sklopu kojeg su američke i iračke postrojbe prije dva mjeseca počele raspoređivati tisuće vojnika na ulice Bagdada, početi donositi plodove iako su napadi u glavnom gradu i dalje svakodnevni.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene