Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Rim: Ansa prekinula štrajk

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Uredništvo talijanske novinske agencije ANSA-e jučer navečer odlučilo je prekinuti štrajk pokrenut u ponedjeljak u znak prosvjeda zbog prijetnji uprave agencije o smanjenju broja zaposlenika.

Nakon sastanka s članovima uprave, uredništvo je potvrdilo kako je dobilo "jasna jamstva kojim se isključuje hipoteza o smanjenju za 15 posto broja novinara agencije". U priopćenju uredništva također se ističe da su zaposlenici ANSA-e dobili jamstva prema kojima će zaposlenici biti kontaktirani te da će se uprava s njima konzultirati kada bude riječi o potencijalnim inicijativama ili planovima o reorganizaciji redakcija, posebno kada je riječ o smanjenju broja radnika.

Pročitajte i ovo Paljenje svijeća za novinarke i novinare - 1 HND i Sindikat novinara Hrvatske Bdjenje i zapaljene svijeće za novinare i novinarke ubijene u Gazi Hrvoje Zovko, predsjednik HND-a Za Dnevnik Nove TV Predsjednik HND-a o obratu u slučaju lex AP: "Ovo je ustupak pod pritiskom, ali i zamka. Sad imamo još više razloga za prosvjed''

Novinari glavne talijanske novinske agencije svojemu direktoru Borisu Biancheriju predbacuju što je u nedjelju u emisiji emitiranoj u programu talijanske televizije dao na znanje da će u sklopu reorganizacije agencije deseci zaposlenika biti otpušteni, iznijevši podatak o oko 15 posto novinara.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene