Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izolirana zemlja

Rijetke snimke svakodnevice u Sjevernoj Koreji...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Grupi novinara Sjeverna Koreja odobrila je da vlakom proputuju dio zemlje. Donosimo vam fotografije koje pokazuju kako žive njihovi građani.

Većina fotografija nastala je iz vlaka koji je grupu novinara vozio iz glavnog grada Pjongjanga u sjevernu provinciju grada.

Pročitajte i ovo Ilustracija Pokazivanje snage Sjeverna Koreja ne miruje: Isprobali su još jedno oružje Sjevernokorejske vježbe gađanja super velikim raketnim bacačima - 4 super veliki bacači FOTO Stalno prijete, a sada su testirali ratne sposobnosti: "Imamo razorno oružje"

Na fotografijama se vide polja jabuka, ali i unutrašnjost tvornice voćnih sokova i sama kontrolna soba. Ulice su puste i tek ponegdje se vide zgrade. Stanovnici većinom žive u kućama, a građevinski zahvati izgledaju kao na zapadu prije nekoliko desetljeća. Fotografirani su i policajci koji su provjeravali dokumente novinara prije posjeta njihovom svemirskom centru Tongchang-ri.

Sjeverna Koreja za nekoliko dana, točnije 15. travnja, obilježava 100 godina od rođenja svog osnivača Kim Il-Sunga kada će se sastati i vrh države u vezi kontroverznog lansiranja rakete dugog dometa.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene