Dvoje njemačkih umjetnika 'preuzelo je odgovornost' za skidanje američkih i postavljanje dviju bijelih zastava na Bruklinskom mostu prošli mjesec.


Berlinski umjetnici Mischa Leinkauf i Mattias Wermke tvrde da se radilo o projektu javne umjetnosti u "globalnom središtu kreativnosti". Također, time su željeli obilježiti godišnjicu smrti njemačkog arhitekta Johna Augusta Roeblinga, koji je projektirao most.

Vezani članci Slika nije dostupna VIDEO Platili divlju vožnju, ali na ovo nisu bili spremni Slika nije dostupna Žena se spasila, u požaru poginulo sedmero djece

Zastave na dvama betonskim tornjevima na svakom kraju mosta zamijenjene su u noći 22. srpnja. Njujorška policija to nije shvatila olako i pokrenula je istragu i o počiniteljima i o sigurnosnim propustima. Nekoliko sati poslije američke su zastave vraćene na svoja mjesta.

Otkako su zastave zamijenjene u američkim medijima i na društvenim mrežama kolala su nagađanja tko je to učinio i s kojom porukom.

Bruklinski most preko East Rivera spaja Brooklyn i Manhattan. Gradnja je završena 1883. godine. Most je jedan od njujorških simbola i upisan je u registar američke povijesne baštine.(Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook