Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Rice upozorila na mogućnost ponovnog sukoba između Etiopije i Eritreje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američka državna tajnica Condoleezza Rice za jednodnevnog posjeta Etiopiji u srijedu upozorila je na opasnost ponovnog izbijanja oružanog sukoba između te zemlje i njezinog arhetipskog neprijatelja Eritreje.

U razgovoru s premijerom Melesom Zenawijem Rice je spomenula tu mogućnost u svjetlu pograničnih napetosti koje sustavno jačaju od mirovnog sporazuma iz 2000. kojim je okončan dvogodišnji sukob u kojem je bilo na desetke tisuća poginulih.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Što se mora... Eto ti demografske obnove: Ili odsad žene najmanje dvije ili će doživotno u zatvor Slika nije dostupna DIo tradicije, ali... 23.000 djevojčica u opasnosti: 'Obrezuju nas kako ne bismo postale kur**''

Rice je u tiskanoj izjavi rekla kako je "premijera pozvala na
suzdržavanje od bilo kakvih radnji koje bi mogle povećati napetosti između Eritreje i Etiopije i na poduzimanje konkretnih mjera za smanjenje tenzija na granici. Ne smije doći do obnove neprijateljstava s bilo koje strane".

S etiopske strane nije bilo komentara a Rice, koja se s Melesom našla na radnom ručku, nije se susrela s eritrejskim dužnosnicima, koji su u više navrata optužili SAD za svrstavanje na etiopsku stranu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene