Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Rice: SAD će razmotriti pomoć Pakistanu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američka državna tajnica Condoleezza Rice izjavila je kako će Sjedinjene Države razmotriti slanje pomoći Pakistanu te je zanijekala da Busheva administracija 'igra samo' na generala Perveza Musharrafa.

Vodeći američki demokratski senator za vanjske poslove izjavio je kako su 'ruke Amerikanaca u ovome trenutku prilično vezane', jer administracija ima 'politiku prema Musharrafu, a ne prema Pakistanu'.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Američki dužnosnici kontaktirali s Rusijom i Srbijom u povodu Kosova Slika nije dostupna Musharraf: Atomsko naoružanje 'ne može pasti u krive ruke'

Republikanski američki zastupnik pozvao je predsjednika Busha, koji se do sada nije izjašnjavao o ovome pitanju, da bude određeniji, sugerirajući kako bi pakistansko udaljavanje od demokratske civilne vladavine moglo dovesti u opasnost američku vojnu potporu.

Američki ministar obrane Roberts Gates, koji je trenutačno u posjetu Kini izjavio je kako američke vlasti razmatraju sve programe pomoći Pakistanu, istodobno vodeći računa o tomu da se ne potkopaju napori u borbi protiv terorizma.

Pentagon je odgodio sastanak u Islamabadu između visokih američki i pakistanskih obrambenih dužnosnika koji se trebao održati ovaj tjedan.

Podtajnik u ministarstvu obrane zadužen za politička pitanja Eric Edelman planira putovanje u Pakistan na spomenuti sastanak, no objasnio je kako je sastanak odgođen kako bi se sve strane još bolje mogle usredotočiti na važna pitanja, izvijestio je glasnogovornik pentagonske press službe Geoff Morrell.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene