Plaža na Novom Zelandu/Ilustracija (Foto: DPA/PIXSELL)
Plaža na Novom Zelandu/Ilustracija (Foto: DPA/PIXSELL) Foto: DPA/PIXSELL

"Dječačić je imao itekakvu sreću, očito još nije bilo njegovo vrijeme da ode. Da sam onuda prolazio samo minutu kasnije, ne bih ga bio vidio", rekao je ribar Gus Hutt koji je pronašao dijete


Ribar s Novog Zelanda iz oceana je krajem listopada izvukao živu 18-mjesečnu bebu.

Gus Hutt je kampirao na plaži Matata na Sjevernom Otoku. Toga dana ribario na svojoj brodici kada je u oceanu spazio maleno tijelo kako pluta na površini. Isprva je pomislio kako je riječ o lutki no shvatio je da se radi o bebi nakon što je čuo prigušeni plač.

Vezani članci Neobične ribe iz dubine (Foto: Roman Fedortsov/Twitter) Zastrašujući ulov ruskog ribara: Pogledajte bića iz dubine koja izgledaju poput izvanzemaljaca Slika nije dostupna FOTO Pola metra dugačko biće iz dubina zapanjilo ribare

"Stvarno sam mislio da je lutka. Čak i kad sam ga uhvatio za ručicu još uvijek sam mislio da je lutka. No kad sam pogledao njegovo lice i kad je ispustio glasić pomislio sam "Bože, pa ovo je dijete i živo je", ispričao je Hutt za NZ Herald dodajući da je baš toga dana odlučio ribariti malo dalje od svojeg uobičajenog mjesta.

"Dječačić je imao itekakvu sreću, očito još nije bilo njegovo vrijeme da ode. Da sam onuda prolazio samo minutu kasnije, ne bih ga bio vidio", rekao je Hutt koji je odmah obavijestio svoju suprugu koja nije bila s njime na brodu. Ona je alarmirala upravu kampa iz koje su joj rekli da je u kampu trenutačno samo jedna obitelj s djetetom.

"Dijete je bilo jako uzbuđeno što je na plaži te se očito zatrčalo u more. Obitelj je tek bila stigla i to im je bilo prvo kampiranje ovdje", rekla je Rebecca Salter, suvlasnica kampa.

Majka dječaka bila je u totalnom šoku kada su joj rekli da je dječak izvučen iz mora. Dok su roditelji spavali dječak je otvorio šator, istrčao na plažu i završio u oceanu. Presretni roditelji zahvalili su Huttu.

Iz lokalne policije potvrdili su slučaj i dodali kako je dječak "dobro".