Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poginulo 298 ljudi

Rezultati istrage: Avion MH17 srušila je raketa ispaljena s ruskih položaja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Lansirna rampa koja je upotrijebljena za rušenje aviona MH17 iznad Ukrajine bila je dio ruskih oružanih snaga, potvrdio je međunarodni tim istražitelja.

Detaljna analiza snimaka utvrdila je kako je raketa kojom je zrakoplov srušen došla iz vojne jedinice koja je smještena u Rusiji, objavio je istraživački tim, prenosi Independent.

Pročitajte i ovo Bombardirana zgrada u Harkovu Noćni napad Rusi raketirali Harkov, ubijen 12-godišnji dječak: "Teror nad gradom postaje sve gnusniji" Ilustracija Priopćio NORAD Ruski vojni zrakoplovi uočeni iznad Aljaske

Wilbert Paulissen, šef kriminalističkog odjela nizozemske policije, rekao je kako je raketama Buk bila opremljena protuzračna brigada koja je bila smještena u ruskom Kursku.

"Sva vozila u konvoju koja su nosila te rakete bila su dio ruskih oružanih snaga", rekao je na predstavljanju privremenih rezultata dugotrajne istrage.

Podsjetimo, malezijski zrakoplov letio je od Amsterdama prema Kuala Lumpuru kada je srušen iznad istočne Ukrajine 17. srpnja 2014. godine. Svih 298 putnika i članova posade poginulo je.

Rusija cijelo vrijeme negira umiješanost u rušenje zrakoplova.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene