Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Lansirna rampa koja je upotrijebljena za rušenje aviona MH17 iznad Ukrajine bila je dio ruskih oružanih snaga, potvrdio je međunarodni tim istražitelja.


Detaljna analiza snimaka utvrdila je kako je raketa kojom je zrakoplov srušen došla iz vojne jedinice koja je smještena u Rusiji, objavio je istraživački tim, prenosi Independent.

Vezani članci Bizarna strana Rusije (Foto: klyker.com) Ruski provodi nisu za one slabog srca, a ni trijeznima se ne piše dobro Planet Rusija (Foto: klyker.com) Ruski trolovi rade kaos u drugim zemljama, a pogledajte što su tek napravili od svoje

Wilbert Paulissen, šef kriminalističkog odjela nizozemske policije, rekao je kako je raketama Buk bila opremljena protuzračna brigada koja je bila smještena u ruskom Kursku.

"Sva vozila u konvoju koja su nosila te rakete bila su dio ruskih oružanih snaga", rekao je na predstavljanju privremenih rezultata dugotrajne istrage.

Podsjetimo, malezijski zrakoplov letio je od Amsterdama prema Kuala Lumpuru kada je srušen iznad istočne Ukrajine 17. srpnja 2014. godine. Svih 298 putnika i članova posade poginulo je.

Rusija cijelo vrijeme negira umiješanost u rušenje zrakoplova.