Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Napadnuto 16 Amerikanaca

Nakon tajanstvenih "akustičnih napada" SAD razmišlja o zatvaranju veleposlanstva na Kubi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon tajanstvenih "akustičnih napada" kojima je bilo izloženo najmanje 16 djelatnika američkog diplomatskog osoblja na Kubi, moguće je zatvaranje američkog veleposlanstva, rekao je u nedjelju državni tajnik Rex Tillerson.

"Radi se o vrlo ozbiljnoj temi i boli koju su trpjele neke osobe. Neke od njih vraćene su u domovinu", odgovorio je šef američke diplomacije Rex Tillerson na pitanje o mogućnosti zatvaranja veleposlanstva u razgovoru za kanadsku TV postaju CBS u nedjelju.

Pročitajte i ovo Iran je dronovima prvi put u povijesti sa svojeg teritorija napao Izrael Tenzije na vrhuncu Objavljeni detalji o američkoj akciji: Izrael pripremio odgovor na napad Irana - ''Bliski istok je na rubu'' Sastanak izraelskog ratnog kabineta Sukob na Bliskom istoku VIDEO/FOTO Klizi li svijet u novi rat? Izrael će odgovoriti Iranu: ''Imamo planove za obranu i napad''

Administracija demokratskog predsjednika Baracka Obame je nakon pola stoljeća prekida diplomatskih odnosa s Kubom godine 2015., otvorila američko veleposlanstvo u Havani.

Od kraja 2016. godine 16 Amerikanaca zaposlenih u veleposlanstvu doživjelo je tjelesne simptome poput gubitka sluha, migrena i mučnina, a nekim žrtvama trajno je oštećen sluh.

Sjedinjene Države tvrde da ne znaju tko stoji iza tih napada i vode istragu, kao i Kuba koja tvrdi da u to nije upletena. No 23. svibnja Washington je odlučio odgovoriti protjerivanjem dvojice kubanskih diplomata iz Washingtona.

Prema kanadskoj televiziji CBS najmanje petero kanadskih diplomata i njihove obitelji bili su izloženi akustičnim napadima. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene