Johnson&Johnson dječji puder (Foto: AFP)
Johnson&Johnson dječji puder (Foto: AFP) Foto: Afp

Reuters je objavio kako se u dokumentima koje je dobio na uvid jasno može iščitati da su u kompaniji za tragove azbesta u puderu znali još od početka '70-ih.


Dionice američkog kozmetičkog giganta Johnson&Johnson izgubile su na vrijednosti u petak nakon što je Reuters objavio kako je u njihovom dječjem puderu pronađen azbest - a uprava tvrtke za to je znala deseteljećima.

Vezani članci PR Beauty inovacija za temeljito prekrivanje nesavršenosti, bubuljica i crvenila na licu Australski policajac s paketima koji su poslani stranim konzulatima (Foto: AFP) Australci uhitili muškarca koji je poslao sumnjivi paket u hrvatski konzulat

Vijest je odijeknula nakon što su protiv kompanije podignute brojne tužbe zbog optužbi da njihovi puderi i slični proizvodi izazivaju rak. Reuters je objavio kako se u dokumentima koje je dobio na uvid jasno može iščitati da su u kompaniji za tragove azbesta u puderu znali još od početka '70-ih.

Odvjetnici kompanije poručili su da je Johnsonov puder za bebe definitivno siguran i ne sadrži azbest.

"Reutersov članak govori o samo jednoj strani priče, lažan je i podigao je prašinu. Jedostavnim riječnikom, Reutersova priča je apsurdna teorija zavjere", poručili su iz Johnsonovog odvjetničkog tima, prenosi BBC.