Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon objave 'pale' dionice

Reuters tvrdi: "Johnson&Johnson u dječji puder već desetljećima stavlja azbest"

Johnson&Johnson dječji puder (Foto: AFP)
Johnson&Johnson dječji puder (Foto: AFP) Foto: Afp
Reuters je objavio kako se u dokumentima koje je dobio na uvid jasno može iščitati da su u kompaniji za tragove azbesta u puderu znali još od početka '70-ih.

Dionice američkog kozmetičkog giganta Johnson&Johnson izgubile su na vrijednosti u petak nakon što je Reuters objavio kako je u njihovom dječjem puderu pronađen azbest - a uprava tvrtke za to je znala deseteljećima.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Prvo odobrenje traži se u SAD-u Johnson & Johnson traži dozvolu za docjepljivanje, dosad se njihovo cjepivo primalo u jednoj dozi Slika nije dostupna služi doživotnu kaznu Požalio se kćeri: Radovan Karadžić negoduje zbog azbesta u britanskom zatvoru

Vijest je odijeknula nakon što su protiv kompanije podignute brojne tužbe zbog optužbi da njihovi puderi i slični proizvodi izazivaju rak. Reuters je objavio kako se u dokumentima koje je dobio na uvid jasno može iščitati da su u kompaniji za tragove azbesta u puderu znali još od početka '70-ih.

Odvjetnici kompanije poručili su da je Johnsonov puder za bebe definitivno siguran i ne sadrži azbest.

"Reutersov članak govori o samo jednoj strani priče, lažan je i podigao je prašinu. Jedostavnim riječnikom, Reutersova priča je apsurdna teorija zavjere", poručili su iz Johnsonovog odvjetničkog tima, prenosi BBC.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene