Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Republikanci traže ostavku senatora uhićenog u WC-u

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dan nakon izbijanja seksualne afere s republikanskim senatorom Larryem Craigom iz Idahoa, koji je uhićen u nužniku zračne luke u Minneapolisu nakon nuđenja seksa prikrivenom policajcu, utjecajni republikanci u Kongresu pozvali su ga da podnese ostavku, a Bijela kuća je izrazila razočaranje s aferom.

62-godišnji Craig je uhićen u lipnju, a 8. kolovoza priznao je krivnju za remećenje javnog reda i platio prekršajnu kaznu od 500 dolara

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nevjerojatno... Zaposlenik restorana uhvaćen kako pere suđe u - WC-u! Slika nije dostupna Fuj! GROZOTA Gošća iz Španjolske obavila veliku nuždu u Meštrovićevoj galeriji

Nakon izbijanja afere u utorak, zanijekao je svoje neprimjereno ponašanje i homoseksualizam, te okrivio policiju i novinare za skandal.

"To je odvratan postupak. Senator Craig se izjasnio krivim za
ponašanje koje ne priliči senatoru. Treba podnijeti ostavku", naveo je u priopćenju senator Norm Coleman iz Minnesote.

Senator i predsjednički pretendent John McCain također je pozvao na Craigovu ostavku, ističući kako su "priznanje krivnje za kazneno djelo i javna dužnost nespojivi". 

>> Senator Craig: 'Ja nisam gay, ja volim svoju ženu'

Njima su se pridružili kongresnik Pete Hoekstra, senator Chris Dodd i drugi republikanci.

Većina demokrata drži se po strani, ne želeći se uplitati u
republikansku aferu.

Glasnogovornik Bijele kuće Scott Stanzel kazao je "razočarani smo s tom stvari", dodajući kako se nada da će senatski Odbor za etiku brzo obaviti svoj posao "u najboljem interesu Senata i države Idaho".

Craig je jučer isključen iz senatskog Odbora za veterane i dvaju senatskih pododbora, objavilo je čelništvo Republikanske stranke.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene