Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izbori u SAD-u

Republikanac Santorum odustao od predsjedničke utrke

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Republikanski kandidat Rick Santorum odustao je od predsjedničke utrke, ostavljajući tako bivšeg guvernera Massachusettsa Mitta Romneya kao najizglednijeg kandidata.

Bivši senator Pennsylyanie objavio je ovu vijest na konferenciji za medije u rodnom Gettysburgu, piše BBC. 'Iako je ova predsjednička utrka za mene gotova, ne znači da prestajemo s borbom', rekao je.

Pročitajte i ovo Izbori u SAD-u: Trump vs Biden - 4 Bitka za SAD Tko će iduće četiri godine voditi najmoćniju zemlju svijeta? Ni Trump ni Biden nisu baš mladi, no Biden bi mogao ući u povijest Slika nije dostupna Iznenađenje izbora Gingrich pobijedio na predizborima u Južnoj Karolini

Republikanci su predsjedničkog kandidata u Pennsylvaniji trebali odrediti 24. travnja. Santorum je bio daleko iza Romneya u financiranju i po broju delegata potrebnih za krajnju nominaciju Republikanaca, krajem kolovoza.

Santorum zaostaje za Romneyem po ispitivanjima javnog mišljenja u borbi za glasove 1144 stranačkih delegata potrebnih za dobivanje nominacije. 

>> Santorum na predizborima pobijedio u dvije južne države

U priopćenju, Romney je čestitao Santorumu na kampanji, nazivajući ga 'sposobnim i dostojnim konkurentom'. 'Dokazao je da je vrlo bitan glas u našoj stranci i u našoj državi', rekao je bivši guverner Massachusettsa.

Nakon nedavnog gubitka u državi Wisconsin i Maryland, Santorum je imao 285 delegata, dok je Romney imao njih čak 661. Newt Gingrich i Ron paul i dalje su u utrci, ali sada su još dalje od Romneya. Sudeći po svemu, upravo će se on suočiti s Obamom na izborima u studenom.

Santorum nije rekao hoće li podržati Romneyja ili dva druga kandidata, Rona Paula i Newta Gingricha koji također zaostaju za bivšim guvernerom Massachusettsa Romneyem

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene