Obavijesti Video Pretražite Navigacija
DODIK PO SVOME

Republika Srpska obilježava neustavni Dan državnosti. U Banja Luci razvili 20-metarsku zastavu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Unatoč zaključku Ustavnog suda Bosne i Hercegovine iz 2015. godine, prema kojem je 9. siječnja koji se na području Republike Srpske obilježava kao Dan RS - neustavan, u Banja Luci je razvijena 20 metara duga zastava.

Unatoč zaključku Ustavnog suda Bosne i Hercegovine iz 2015. godine, prema kojojem je 9. siječnja koji se na području Republike Srpske obilježava kao Dan RS - neustavan, u Banja Luci su počele pripreme za njegovo obilježavanje.

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik ranije je pozvao stanovnike ovog BiH entiteta da na vidna mjesta istaknu zastave i da se okupe na mjestima gdje će biti obilježeno 30 godina postojanja RS.

Banjlučani su krenuli u akciju pa su u ulici Olimpijskih pobjednika, koja se nalazi nedaleko od Gradskog stadiona, postavili zastavu dugu 20 metara, navodi Radio Sarajevo.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Javna razmjena uvreda Dodik tajnoj službi u Sarajevu poručio da se okupa prije dolaska u RS, Džaferović uzvratio: "Tako nešto mogu izjaviti samo ljudske ništarije"

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna TUŽITELJSTVO POKRENULO ISTRAGU BiH: Srpski političari pod istragom zbog rušenja ustavnog poretka države

Godinu dana nakon što je Ustvani sud utvrdio da je obilježavanje Dana RS neustavno, Komisija za provođenje referenduma je u tom enitetu provela referendum o 9. januaru, iako je Ustavni sud BiH zabranio njegovo održavanje i zatim poništio rezultate izjašnjavanja građana.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene