Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Povjerenik za proširenje Olli Rehn izjavio je da je rješenje pitanje Zaštićenog ekološko-ribolovnog pojasa vrlo blizu, što će omogućiti brzi napredak u hrvatskim pristupnim pregovorima.


"Sada se radi na rješenju i uvjeren sam da to može uskoro biti riješeno u skladu sa zaključcima Vijeća iz veljače i u dobrom europskom duhu. Time bi bila uklonjena prepreka što bi dalo ključni poticaj hrvatskim pristupnim pregovorima", rekao je Rehn na konferenciji za novinare nakon završetka sastanka ministara vanjskih poslova EU-a.

Vezani članci Vili Beroš U Ministarstvu potvrdili da su pod povećalom USKOK-a zbog stranice koronavirus.hr. Zaposlili tvrtku bez javnog natječaja i objasnili: "Imali su zakupljenu domenu" Sjednica Vlade RH - 2 Plenković otkrio što je sve u Nacionalnom planu oporavka. Beroš objavio strategiju za masovno cijepljenje: ''Pritisak na bolnice ne jenjava''

"U novoj hrvatskoj Vladi postoji dobar poticaj da se intenziviraju reforme u određenim industrijskim sektorima", dodao je Rehn.

Predsjedavajući Vijeća EU-a, slovenski ministar vanjskih poslova Dimitrij Rupel izjavio je da do sada nije bilo prepreka za hrvatske pristupne pregovore, nego samo najava da bi se to moglo dogoditi ako pitanje ZERP-a ne bude riješeno.

"Ako sam korektno informiran, nije bilo prepreka za hrvatske pristupne pregovore, bilo je najava da bi ih moglo biti ako Hrvatska ne suspendira ZERP, ali do sada prepreka nije bilo", rekao je Rupel.

Pitanje ZERP-a "tiče se vjerodostojnosti naših hrvatskih prijatelja, hrvatske Vlade i parlamenta. Hrvatska je potpisala sporazum u pogledu ZERP-a i dužna je ispunit ono što je obećala", istaknuo je Rupel.