Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Rehn očekuje skoro rješenje pitanja ZERP-a i ubrzanje pregovora s Hrvatskom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Povjerenik za proširenje Olli Rehn izjavio je da je rješenje pitanje Zaštićenog ekološko-ribolovnog pojasa vrlo blizu, što će omogućiti brzi napredak u hrvatskim pristupnim pregovorima.

"Sada se radi na rješenju i uvjeren sam da to može uskoro biti riješeno u skladu sa zaključcima Vijeća iz veljače i u dobrom europskom duhu. Time bi bila uklonjena prepreka što bi dalo ključni poticaj hrvatskim pristupnim pregovorima", rekao je Rehn na konferenciji za novinare nakon završetka sastanka ministara vanjskih poslova EU-a.

Pročitajte i ovo Glasačka kutija Nova odluka Vlade Ova četiri mjesta u lipnju idu na prijevremene izbore Andrej Plenković Anketa Dnevnika Nove TV Vjerujete li da će s novom Vladom biti bolje? Pogledajte kako ste glasali

"U novoj hrvatskoj Vladi postoji dobar poticaj da se intenziviraju reforme u određenim industrijskim sektorima", dodao je Rehn.

Predsjedavajući Vijeća EU-a, slovenski ministar vanjskih poslova Dimitrij Rupel izjavio je da do sada nije bilo prepreka za hrvatske pristupne pregovore, nego samo najava da bi se to moglo dogoditi ako pitanje ZERP-a ne bude riješeno.

"Ako sam korektno informiran, nije bilo prepreka za hrvatske pristupne pregovore, bilo je najava da bi ih moglo biti ako Hrvatska ne suspendira ZERP, ali do sada prepreka nije bilo", rekao je Rupel.

Pitanje ZERP-a "tiče se vjerodostojnosti naših hrvatskih prijatelja, hrvatske Vlade i parlamenta. Hrvatska je potpisala sporazum u pogledu ZERP-a i dužna je ispunit ono što je obećala", istaknuo je Rupel.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene