Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Rehn: Hrvatska se sada mora usredotočiti na ispunjavanje mjerila za otvaranje poglavlja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Europski povjerenik za proširenje Olli Rehn izjavio je da se Hrvatska sada treba usredotočiti na ispunjavanje ključnih mjerila za otvaranje poglavlja, posebice kada su u pitanju pravosuđe, borba protiv korupcije i restrukturiranje brodogradilišta.

"Hrvatska se treba usredotočiti na sva ključna mjerila, a to su reforma pravosuđa, borba protiv korupcije i restrukturiranje brodogradilišta. Uz to, pitanje financijskog upravljanja mora biti hitno riješeno", rekao je Rehn uoči početka sastanka Vijeća za stabilizaciju i pridruživanje, zajedničkog tijela zaduženog za nadzor provedbe Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju između Hrvatske i EU-a.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Hrvatska bi mogla zaključiti pregovore u prvoj polovici 2009. godine' Slika nije dostupna EU će nastaviti zamrznute pregovore sa Srbijom

"Ako to bude ispunjeno prije ljetnog odmora, Komisija će moći za jesen pripremiti paket za Hrvatsku, odnosno uvjetni kalendar za tehničko zaključenje pregovora do kraja 2009. godine. To jako želim, ali ovo ovisi o Hrvatskoj", rekao je Rehn.

Europska komisija je u ožujku objavila da bi Hrvatska mogla završiti pristupne pregovore do kraja mandata ove Komisije, koji istječe krajem listopada sljedeće godine, ako Hrvatska preda sva mjerila za otvaranje poglavlja do lipnja ove godine.

Od 11 poglavlja u kojima je dobila mjerila za otvaranje, Hrvatska je do sada predala mjerila za sedam poglavlja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene