Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poduzetnici i mjesni politički čelnici

Razotkrivena mafijaška skupina, pod istragom bivši gradonačelnik Rima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Talijanska policija u utorak je objavila da je razotkrila mafijašku skupinu u Rimu i privela 37 osoba, u sklopu istrage koja seže do bivšeg gradonačelnika prijestolnice Giannija Alemanna, javljaju talijanski mediji.

Od 37 privedenih, 29 je zadržano u pritvoru dok je osmorici određen kućni pritvor. Te osobe, među kojima su poduzetnici i mjesni politički čelnici, optužene su za mafijaško udruživanje, iznude i korupciju.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Evo kako je reagirao VIDEO Trenutak uhićenja talijanskog šefa mafije Slika nije dostupna Jedan u teškom stanju Pucao ispred ureda talijanskog premijera, ranio dva policajca i prolaznicu

Optuženi su da su pokrenuli veliki sustav korupcije koji je omogućio lažne javne natječaje i korištenje državnih fondova koji su bili namijenjeni prihvatnim izbjegličkim centrima, objašnjava Corriere della Sera na svojoj internet stranici.

VIDEO Snimljen tajni ritual mafijaške inicijacije!

Navodni šef te skupine Massimo Carminati je bivši član NAR-a, terorističke skupine krajnje desnice aktivne krajem 1970-ih godina. On je također bio član glavne rimske zločinačke skupine iz tog doba, bande Magliana.

Među najpoznatijim upletenim osobama su Gianni Alemanno, ministar poljoprivrede Silvia Berlusconija od 2001. do 2006. i gradonačelnik Rima od 2008. do 2013. Alemanno nije uhićen, ali njegova kuća i uredi su pretraženi.

On je u priopćenju reagirao i istaknuo da oni koja ga poznaju znaju da se uvijek otvoreno i nepopustljivo borio protiv mafijaških i zločinačkih organizacija svih vrsta. Zaključio je da će dokazati da nema veze s tim optužbama. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene