Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Talijanska policija u utorak je objavila da je razotkrila mafijašku skupinu u Rimu i privela 37 osoba, u sklopu istrage koja seže do bivšeg gradonačelnika prijestolnice Giannija Alemanna, javljaju talijanski mediji.


Od 37 privedenih, 29 je zadržano u pritvoru dok je osmorici određen kućni pritvor. Te osobe, među kojima su poduzetnici i mjesni politički čelnici, optužene su za mafijaško udruživanje, iznude i korupciju.

Vezani članci Papa Franjo Papa Franjo obratio se vjernicima: ''Neka ovo bude prilika za sve da otkriju obitelj kao kolijevku života i izvor mira'' Slika nije dostupna Rim: Tiskane karte za metro i autobus s likom pape Franje

Optuženi su da su pokrenuli veliki sustav korupcije koji je omogućio lažne javne natječaje i korištenje državnih fondova koji su bili namijenjeni prihvatnim izbjegličkim centrima, objašnjava Corriere della Sera na svojoj internet stranici.

VIDEO Snimljen tajni ritual mafijaške inicijacije!

Navodni šef te skupine Massimo Carminati je bivši član NAR-a, terorističke skupine krajnje desnice aktivne krajem 1970-ih godina. On je također bio član glavne rimske zločinačke skupine iz tog doba, bande Magliana.

Među najpoznatijim upletenim osobama su Gianni Alemanno, ministar poljoprivrede Silvia Berlusconija od 2001. do 2006. i gradonačelnik Rima od 2008. do 2013. Alemanno nije uhićen, ali njegova kuća i uredi su pretraženi.

On je u priopćenju reagirao i istaknuo da oni koja ga poznaju znaju da se uvijek otvoreno i nepopustljivo borio protiv mafijaških i zločinačkih organizacija svih vrsta. Zaključio je da će dokazati da nema veze s tim optužbama. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook