Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

O snazi tsunamija koji je najjače pogodio sjeveroistočni dio Japana, svjedoči snimka koja pokazuje kako val kao od šale pred sobom nosi automobile i kuće.


Snimka japanske TV kuće Asahi prikazuje tsunami u gradu Kesennumi koji je najjače bio pogođen tsunamijem, nastalim nakon potresa jačine 8,9 stupnjeva, piše Reuters. Tsunami se nije sastojao od jednog, već od serije valova koji mogu putovati oceanom i do 620 km/h, što je brzina prosječnog putničkog aviona.

>> Eksplozija u jednoj od nuklearki, potvrđeno curenje radijacije

Vezani članci Potres pored Zagreba Novi slabiji potres u Zagrebu: "Lagano podrhtavanje i tiha grmljavina" Šteta od potresa u Krapinsko-zagorskoj županiji - 1 Već pet mjeseci ne mogu u svoje kuće, a za obnovu nemaju novca: "Popravili smo samo nastambe za životinje, a mi... ostat ćemo među zadnjima"

>> Tsunami zapljusnuo obale Južne i Sjeverne Amerike

Pojedini stanovnici Kesennuma od razornih valova pobjegli su na krov zgrada, a kojeg su ih danas helikopterima spustili spasioci. Velik broj ljudi ostao je bez krova nad glavom, a puno onih čiji su domovi srećom ostali u komadu, ne mogu se do njih probiti zbog velikih količina blata, srušenog drveća i smeća kojima su zatrpane ulice.