Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

'Treba ti debela veza'

Posla ni za lijek: Preko novina se odrekao diplome!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U znak prosvjeda, jedan se Srbin, odrekao diplome iz turizma i to preko novina.

Branimir Đurić, odrekao se jedne od svoje dvije diplome kako bi podignuo svijest mladih ljudi i upozorio na problem stranačkog zapošljavanja koje je posljednjih nekoliko mjeseci uzelo maha u Nišu, piše Blic. Mora se nešto poduzeti po ovom pitanju ili nam nema spasa', kazao je Đurić.

Pročitajte i ovo Danka Ilić potpuna agonija Roditelji malene Danke prvi puta zajedno istupili u javnost: "Sve je laž" Policija u Srbiji, ilustracija Pretukli Hrvate u Pančevu Hrvatska uputila prosvjednu notu Srbiji: "Najoštrije osuđujemo napad, bio je nacionalno i etnički motiviran"

10 neisplativih diploma

Inače, ovaj 25-godišnjak ima diplomu iz turizma i magisterij iz geografije, ali unatoč tome nikako ne može pronaći posao. Isto tako, tvrdi da i njegovi prijatelji koji imaju akademsku titulu već godinama muče iste muke.

Zbog svega toga se odlučio odreći diplome. 'Neki su bili zaprepašteni, a drugi su me podržali. Na ovaj način želim pokazati kakvo je stanje u Srbiji, te da bi se trebalo ozbiljno zapitati zašto mladi žele otići iz zemlje. Odgovor je krajnje jednostavan – nemaju posla i ne žele da ih roditelji uzdržavaju', poručio je Đurić.

Dodao je da se pokušao zaposliti i u vojsci jer mu je otac bivši vojni pilot koji je umirovljen, ali bezuspješno. 'Nisam mogao ni u vojsci okušati sreću jer tu tek treba 'debela' veza, a otac mi je pukovnik po činu. Onda možete zamisliti kakva vam veza treba da tu upadnete', požalio se.

Zbog situacije u kojoj se našao, odlučio je napustiti Srbiju i otići u SAD. O povratku, kako kaže, ne razmišlja sve dok za Srbiji ne dođu neka bolja vremena.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene