Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U znak prosvjeda, jedan se Srbin, odrekao diplome iz turizma i to preko novina.


Branimir Đurić, odrekao se jedne od svoje dvije diplome kako bi podignuo svijest mladih ljudi i upozorio na problem stranačkog zapošljavanja koje je posljednjih nekoliko mjeseci uzelo maha u Nišu, piše Blic. Mora se nešto poduzeti po ovom pitanju ili nam nema spasa', kazao je Đurić.

Vezani članci Kafić, ilustracija Ponovno velik skok novozaraženih u Srbiji, hoće li Stožer donijeti nove mjere? Masovno cijepljenje u Srbiji - 1 Iako su cijepili više od 1,2 milijuna ljudi, sada bilježe nagli porast broja zaraženih: Krizni stožer objavio da razmišljaju o novom pooštravanju mjera

10 neisplativih diploma

Inače, ovaj 25-godišnjak ima diplomu iz turizma i magisterij iz geografije, ali unatoč tome nikako ne može pronaći posao. Isto tako, tvrdi da i njegovi prijatelji koji imaju akademsku titulu već godinama muče iste muke.

Zbog svega toga se odlučio odreći diplome. 'Neki su bili zaprepašteni, a drugi su me podržali. Na ovaj način želim pokazati kakvo je stanje u Srbiji, te da bi se trebalo ozbiljno zapitati zašto mladi žele otići iz zemlje. Odgovor je krajnje jednostavan – nemaju posla i ne žele da ih roditelji uzdržavaju', poručio je Đurić.

Dodao je da se pokušao zaposliti i u vojsci jer mu je otac bivši vojni pilot koji je umirovljen, ali bezuspješno. 'Nisam mogao ni u vojsci okušati sreću jer tu tek treba 'debela' veza, a otac mi je pukovnik po činu. Onda možete zamisliti kakva vam veza treba da tu upadnete', požalio se.

Zbog situacije u kojoj se našao, odlučio je napustiti Srbiju i otići u SAD. O povratku, kako kaže, ne razmišlja sve dok za Srbiji ne dođu neka bolja vremena.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook