Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nema ga više

Razgrabljen posljednji broj britanskog tabloida News of the World

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Britanski tabloid News of the World, u vlasništvu medijskog magnata Ruperta Murdocha, koji se našao u središtu velikog skandala s prisluškivanjem brojnih poznatih osoba, u nedjelju je izašao po posljednji put s nakladom od 5 milijuna primjeraka i naslovnicom koja je kolaž najpoznatijih izdanja lista i na kojoj piše 'Hvala i zbogom'!.

'Nakon 168 godina, konačno smo rekli tužno, ali ponosno zbogom našim 7,5 milijuna čitatelja', stoji u podnaslovu. Izdavač 'News International' je prošli tjedan objavio namjeru da zatvori list u jeku optužbi o telefonskim prisluškivanjima i hakiranju SMS poruka javnih ličnosti, poput glumaca i drugih 'celebrityja', kraljevske obitelji, žrtava otmice i terorističkih napada, političara i sportaša. Novinari su navodno špijunirali telefonske razgovore i poruke više od 4000 Britanaca.

Protiv jednog od najpopularnijih tabloida u Velikoj Britaniji ustali su i britanski parlament te premijer David Cameron koji je cijeli slučaj nazvao 'velikim skandalom ne samo novinara i tiska nego i policije i političara'.

Bivši urednik tabloida News of the world, Andy Coulson, koji je u petak uhićen zbog tog skandala, do siječnja ove godine je bio glasnogovornik upravo premijera Camerona. Privedeni Coulson je izjavio da za vrijeme svog uredničkog mandata nije znao za hakiranja i prisluškivanja. (Hina)

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pismo bivšeg izvjestitelja: O hakiranju se razgovaralo na kolegijima News of the Worlda Slika nije dostupna Krah mogula Murdoch odbio izaći pred parlamentarno povjerenstvo

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene