Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Clinton u Moskvi

Razgovori o nuklearnom programu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američka državna tajnica Hillary Clinton pokušava u Moskvi dobiti rusku potporu za jačanje pritiska na Iran zbog spornog nuklearnog programa.

Rusija i SAD su ipak zaključili kako još nije vrijeme za uvođenje novih sankcija. Dvije zemlje su se dogovorile i da nema ublažavanja sankcija Sjevernoj Koreji zbog njezinog nuklearnog programa. Clinton s domaćinima razgovara i o sporazumu o smanjenju strateškog nuklearnog oružja. Novi bi sporazum trebao zamijeniti START 1 iz 1991. koji istječe krajem ove godine. 'Postigli smo značajan napredak, razgovarali o pitanjima koje treba dogovoriti, koja trebaju daljnji rad i dogovorili nastavak suradnje tako da sve bude ostvareno na vrijeme do prosinca ove godine', rekao je Sergej Lavrov, ruski ministar vanjskih poslova. 'Vjerujemo da Iran ima pravo na mirnu nuklearnu energiju, ali nema pravo na nuklearno oružje. Rusija se tu slaže s nama', kazala je Clinton.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Clinton izjavila SAD i Brazil u ozbiljnim nesuglasicama oko Irana Slika nije dostupna Nakon izjava o nuklearnom programu Iranski vrhovni vođa: Hillary Clinton je širila laži

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene