Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Razgovarali cijelu noć

Postignut dogovor: Nitko još ne zna kakav

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministri EU, ukrajinski predsjednik Viktor Janukoviči oporba postigli su dogovor o prekidu krize u Ukrajini.

Postignut je dogovor o rješavanju krize u Ukrajini, nakon cjelonoćnih razgovora predsjednika Viktora Jankuoviča, ministara EU i oporbe, izvijestio je Reuters.

Pročitajte i ovo Vladimir Zelenski 95 milijardi dolara pomoći Zelenski zahvalio Amerikancima na velikom paketu pomoći, Rusi im poručili: "To će uništiti Ukrajinu" Mike Johnson Predviđaju iste iznose za obje zemlje Američki Kongres glasat će o pomoći Izraelu i Ukrajini

Detalji dogovora nisu još poznati, a sporazum će se potpisati u podne po ukrajinskom vremenu. Nagađa se da je Janukovič pristao raspisati prijevremene izbore.

Najkrvaviji dan na ulicama Kijeva: Parlament izglasao zabranu korištenja oružja! Janukovičeva obitelj pobjegla iz zemlje?

Oporba i ministri EU-a - Francuske, Njemačke i Poljske - nisu odmah potvrdili da je postignut dogovor, a jedan je europski izvor ranije kazao da su pregovori bili 'vrlo teški'. 'Pregovori su bili vrlo teški i trajali su cijelu noć', kazao je. 'Sada je stanka. Sudionici će se ponovno sastati prije podneva'.

Stanje u Kijevu tijekom noći bilo je napeto ali mirno, nakon dana sukoba između policije i prosvjednika u kojima su poginuli deseci ljudi a mnogi su ozlijeđeni. Na glavnom trgu u Kijevu tijekom noći, po izvješćima, nije bilo nasilja.

Europska unija odlučila je u četvrtak nametnuti sankcije dijelu ukrajinskih dužnosnika. Ministri vanjskih poslova EU-a u priopćenju su kazali da će ciljane sankcije uključiti zamrzavanje imovine i neizdavanje viza te da će biti uvedene po hitnom postupku. Sjedinjene Države upozorile su Kijev da razmišljaju o sličnom potezu. (I.D. / Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene