Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Raul Castro Kubancima: 'Bit će i loših vijesti'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kubanski predsjednik Raul Castro upozorilo je Kubance da se trebaju naviknuti kako neće primati samo dobre vijesti, zbog neizbježnih posljedica međunarodne gospodarske krize.

U govoru na državnoj svečanosti u Santiagu de Cubi, južnoj prijestolnici 950 km jugoistočno od Havane, kubanski predsjednik je također upozorio da će se kubanska vojska nastaviti moderniziranje bez obzira na rezulatate američkih predsjedničkih izbora u u studenome.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Obećao reforme Raul Castro: Ili ćemo ispraviti pogreške ili ćemo potonuti Slika nije dostupna Neostvareni ciljevi VIDEO: Kuba bijesna zbog igrice 'Ubij Fidela Castra'

Kritiziravši pasivnost bogatih zemalja i velikih multinacionalnih kompanija pred krizom koju su izazvao porast cijena prehrambenih i naftnih proizvoda, Raul Castro je upozorio da će kriza imati neizbježne posljedice na Kubi, koja uvozi 84 posto namirnica.

Državni praznik ove godine obilježava i drugu obljetnicu povlačenja Fidela Castra koji je prvo privremeno, a zatim u veljači ove godine i definitivno prepustio vlast bratu.

Raul Castro je naglasio zrelost Kubanaca da shvate gospodarsku situaciju i spomenuo "druge koji tvrdoglavo zatvaraju oči na svjetske probleme".

On je također naveo da je 1,3 milijun turista posjetilo Kubu od siječnja do 25. lipnja, što je 14,8 posto više nego u istom razdoblju prošle godine.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene