Tijela dvojice civila otkrivena su na otoku Yoenpyeongu.


Time se broj mrtvih u jučerašnjem napadu popeo na četiri osobe, objavila je južnokorejska obalna straža.

Vezani članci Tragedija kod Okučana Vozač kamiona koji se prevrnuo kod Okučana pušten iz bolnice, i dalje tvrdi da nije znao da vozi migrante Ilustracija (Foto: AFP) Sjeverna Irska prisjetila se najkrvavijeg napada: Prije 20 godina odjeknula strašna eksplozija i odnijela 29 života

Dva tijela otkrili su pripadnici obalne straže koji su pretraživali ruševine kuća razorenih u požarima prouzročenim granatama ispaljenim iz Sjeverne Koreje.

>> Odgovor na napad: SAD i Južna Koreja dogovorili vojne vježbe

Prethodni podaci govorili su o dva mrtva vojnika i 18 ranjenih, od kojih 15 vojnika i 3 civila. Sjeverna Koreja ispalila je u utorak 80 granata na južnokorejski otok izazvavši povratnu paljbu južnokorejskih snaga i zabrinutost međunarodne zajednice.

Šest tisuća vojnika dolazi iz SAD-a

Američki nosač aviona George Washington, koji se nalazi u sastavu Sedme flote, isplovio iz svoje matične baze u japanskoj Yokosuki u srijedu ujutro po lokalnom vremenu. Iz zapovjedništva Sedme flote nisu to htjeli komentirati, već su samo naveli da je isplovljavanje nosača aviona bilo već ranije predviđeno. Na nosaču aviona George Washington nalazi se 75 borbenih zrakoplova, te posada od šest tisuća ljudi. (Hina)