Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kaotično u Libanonu

Raste broj žrtava bejrutske eksplozije, još jedna članica vlade podnijela ostavku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prema posljednjim podacima, u strašnoj eksploziji nepropisno skladištenog amonijeva nitrata, poginulo je više od 200 ljudi, a deseci ih se smatraju nestalima. Zbog tragedije i nasilnih prosvjeda u Bejrutu tijekom vikenda još je jedna ministrica u vladi Hassana Diaba podnijela ostavku.

Guverner Bejruta Marwan Abboud izjavio je u ponedjeljak kako posljednji podaci pokazuju da je u eksploziji amonijeva nitrata prošlog utorka u gradskoj luci poginulo više od 200 ljudi.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna GOLEMA ŠTETA Bijesni stanovnici Bejruta pokušali ući u parlament, u neredima ubijen policajac. Libanonski premijer najavio prijevremene izbore Slika nije dostupna Privedeno 16 osoba Libanonski predsjednik: "Postoji mogućnost da je uzrok strana bomba ili raketa", Hezbolah odbacio optužbe

Deseci ih se još smatraju nestalima, a uglavnom je riječ o stranim radnicima, piše BBC.

Nakon eksplozije koja je uništila cijele četvrti stanovnici Bejruta počeli su se okupljati na prosvjedima koji su prerasli u nasilje. Tijekom vikenda ubijen je jedan policajac. Novi prosvjedi najavljeni su za ponedjeljak poslijepodne za kada je najavljen sastanak užeg kabineta vlade na čelu s premijerom Hassanom Diabom.

Zasad je troje članova vlade podnijelo ostavke. Posljednja je stigla u ponedjeljak, kada je vladu napustila ministrica pravosuđa Marie Claude Najm.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene