Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Raste broj gladnih u svijetu, najugroženiji stanovnici Etiopije i Somalije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ujedinjeni narodi objavili su zastrašujuće podatke o posljedicama munjevitog rasta cijene hrane. Samo ove godine, broj gladnih u svijetu narastao je za 50 milijuna. Prognoze nisu nimalo optimistične.

Ova izmučena i pothranjena djeca vjerojatno nikada neće zadovoljiti svoju glad. Njihovi roditelji žive s manje od pet kuna na dan. Dovoljno za jedan jedini obrok tijekom cijelog dana. Za cijelu obitelj.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Napadi na konvoje hrane Usprkos pomoći, u Africi sve više gladnih i oboljelih Slika nije dostupna UNICEF-ov ured Hrvatska prikupila 645 tisuća kuna za pomoć djeci Afrike

Samo na sjevero-istoku Afrike, na području takozvanog Afričkog roga gladuje 14 milijuna ljudi. Situaciju dodatno pogoršava višemjesečna suša. Najugroženiji su najsiromašniji - stanovnici Etiopije i Somalije.

- Početkom godine procjenili smo da pomoć treba oko dva milijuna 600 tisuća Somalijaca. Nove procjene pak kažu da će do kraja godine pomoć trebati čak tri i pol milijuna ljudi. To je gotovo polovica stanovništva, što je zastrašujuća brojka, rekao je Mark Bowden, UN-ov povjerenik za Somaliju.

UN već mjesecima poziva međunarodnu javnost na pomoć. No, od traženih 637 milijuna dolara, dosad je prikupljena tek trećina. Bezdušnost stanovnika svijeta još jednom je dokazana. Broj gladnih raste, pomoć se smanjuje. Ove godine srezana je za više od polovice.

Ako neće ljudi, možda će neka viša sila. Afrikanci iščekuju jesenske kiše i natopljena polja. Spasilo bi to većinu ugroženih, jer ih 80 posto živi od poljoprivrede.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene