Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nema mirovnih pregovora

Rasmussen: NATO ne pregovara s talibanima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
NATO nije nikad ponudio održavanje mirovnih pregovora s talibanima jer to nije njegov posao, izjavio je glavni tajnik NATO-a Anders Fog Rasmussen u video poruci.

Posljednih tjedana talibanski pobunjenici u Afganistanu su izjavili da su primili mirovne ponude od NATO-a i da su ih odbili, pokušavajući na taj način prikazati da pobjeđuju u ratu, navodi agencija dpa.

Pročitajte i ovo Ilustracija Rat u Europi Rusija napala Kijev i Lavov, uzbuna u Poljskoj: ''Ruski projektil je ušao u naš zračni prostor, digli smo avione'' Bosna i Hercegovina - 3 samit u Bruxellesu BiH na vratima pristupnih pregovora za ulazak u EU: "Bilo bi lijepo, ali bogami, traje predugo"

'Čuo sam izvješća o tome da talibani odbijaju pregovore s NATO-om. NATO nikad nije ponudio pregovore, jednostavno zato što taj postupak mora voditi afganistanska vlada', rekao je Rasmussen.

Također je kazao da će predstojeća konferencija o razvoju u Kabulu, koja će se održati 20. srpnja, biti 'prekretnica' i 'jasan znak da mlada afganistanska vlada sve više nalazi svoje uporište i uvjerenost'.

Drugi važan politički događaj bit će parlamentarni izbori u rujnu, istaknuo je Rasmussen i dodao da je afganistanska vlada predana poboljšanju izbornog procesa u odnosu na prošlogodišnje predsjedničke izbore, za koje oporba tvrdi da su bili namješteni. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene