Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Na ulicama Mexico Citya pronađeno je tijelo 36-godišnjeg Huga Hernandeza raskomadanog na sedam komada kao zastrašujuće upozorenje članovima Juarez narkokartela.


Uz komade tijela je bila i poruka u kojoj je stajalo 'Sretna Nova godina, jer ovo će vam biti posljednja'. No Hernandezove ubojice se nisu zaustavile samo na komadanju nego su mu i lice prišili na nogometnu loptu. Ovo ubojstvo predstavlja novi stupanj brutalnosti čak i za meksički rat među narkokartelima u kojemu su mučenja i dekapitacije sastavni dio.

>> Na Silvestrovo 12 mrtvih u sukobima između narkokartela

Hernandezov torzo je pronađen u plastičnom kontejneru na jednoj lokaciji, na drugoj lokaciji u drugom kontejneru su bile noge, ruke i lubanja. Lice na nogometnoj lopti je bilo ostavljeno u plastičnoj vrećici kod Gradske vijećnice.

Vezani članci Uhićen mladić, ilustracija Razbijena skupina trgovaca drogom: Prilikom privođenja jednom muškarcu pozlilo, hitno prebačen u bolnicu - "Pred očima mi se sin gasio!" Dražen Rastović, voditelj Službe kriminaliteta droga Nakon velike zapljene kokaina u Dubrovniku: ''Zločinačke organizacije traže druge ulazne luke prema tržištu Europe"

Od kada je meksički predsjednik Felipe Calderon pokrenuo rat protiv narkokartela prije tri godine ubijeno je 15.000 ljudi.