Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Bivši zapovjednik Armije Bosne i Hercegovine Rasim Delić prekršio je pravila ponašanja kojih se moraju držati haški optuženici dok su na privremenoj slobodi pa će se morati vratiti u pritvor u Scheveningenu, objavila je u petak Televizija Federacije BiH (FTV).


Prema tom izvoru, umirovljeni general Delić koji je početkom tjedna privremeno pušten iz pritvora u kojemu se nalazi dok mu traje suđenje, prekršio je uvjete pod kojima može boraviti na privremenoj slobodi jer je o tijeku suđenja razgovarao sa članom Predsjedništva BiH Harisom Silajdžićem.

Vezani članci Slika nije dostupna Karadžićev suradnik pušten na slobodu Slika nije dostupna Rasim Delić osuđen na tri godine zatvora

Lokalni mediji u BiH u petak su uz odgovarajuće fotografije
prenijeli priopćenje iz Predsjedništva BiH u kojemu se potvrđuje da je Silajdžić primio Delića pri čemu su razgovarali o poziciji u kojoj se nalaze haški optuženik i njegova obitelj ali i o samom tijeku suđenja.

Prema pravilima koja je propisao ICTY, optuženicima koji se puštaju na privremenu slobodu strogo je zabranjeno raspravljati o njihovu slučaju s bilo kim drugim osim sa službenim odvjetnikom koji ih zastupa pred Tribunalom.

FTV tvrdi da je sasvim izvjesno da će sudsko vijeće koje vodi
postupak protiv Delića uvažiti zahtjev Tužiteljstva da se ukine odluka o privremenom puštanju na slobodu pa će bivši zapovjednik Armije BiH predstojeće blagdane umjesto kod kuće i s obitelji provesti u ćeliji.