Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Imenovanje na osam mjeseci

Radmanović preuzeo dužnost predsjedatelja Predsjedništva BiH

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Srpski član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Nebojša Radmanović preuzeo je u četvrtak dužnost predsjedatelja tog tijela koju će obavljati u narednih osam mjeseci.

Primopredaja dužnosti predsjedatelja između Radmanovića i Harisa Silajdžića obavljena je na radnoj sjednici Predsjedništva BiH održanoj u Sarajevu.

Pročitajte i ovo Bosna i Hercegovina - 3 samit u Bruxellesu BiH na vratima pristupnih pregovora za ulazak u EU: "Bilo bi lijepo, ali bogami, traje predugo" Ivana Petrović, reporterka Dnevnika Nove TV Europsko vijeće Ivana Petrović iz Bruxellesa o zelenom svjetlu za BiH: "Glas protiv otvaranja pregovora bio bi bezveze, Plenković je rekao da to neće dopustiti"

Trojica članova Predsjedništva BiH biraju se na četiri godine, a tijekom mandata redovito se rotiraju na poziciji 'prvoga među jednakima'.

Haris Silajdžić je kazao novinarima kako je zadovoljan onim što je BiH ostvarila na vanjskopolitičkom planu u proteklih osam mjeseci njegova predsjedanja državnim vrhom.

Kao najvažnije postignuće ocijenio je potpisivanje Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju s Europskom unijom, a taj dokument Predsjedništvo BiH ratificiralo je upravo na sjednici održanoj u četvrtak.

Silajdžić je istaknuo kako BiH dobro napreduje i na putu ka ravnopravnom članstvu u NATO-u.

'Očekujemo akcijski plan za članstvo, što je zadnji korak prije nego dobijemo poziv za punopravno članstvo', kazao je Silajdžić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene