Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Radioaktivan zrak nad Južnom Korejom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sjedinjene Države su obavijestile Južnu Koreju o radioaktivnosti zraka, blizu mjesta gdje je Pjongjang izveo nuklearni pokus, javlja agencija Yonhap pozivajući se na izjave južnokorejskih dužnosnika.

"Sjedinjene Države su nas obavijestile o razini radioaktivnosti nakon analiza uzoraka zraka, provedenih u blizini mjesta gdje je izvršen nuklearni pokus", izjavio je neimenovani južnokorejski izvor.

Pročitajte i ovo Ilustracija Novo istraživanje Žive dvije godine duže zahvaljujući ratu protiv zagađenja: "Plavo nebo postupno je postalo naša nova normala" Jakarta Na vrhu neslavne ljestvice Ovo je najzagađeniji grad na svijetu: "Situacija je vrlo zabrinjavajuća, toliko je djece bolesno..."

"Sjedinjene Države su zapravo priznale da je Sjeverna Koreja izvela nuklearni pokus", dodao je isti izvor.

CNN je u subotu rano ujutro objavio, pozivajući se izvore u američkoj administraciji, da je u preliminarnoj analizi američke obavještajne službe zabilježena radioaktivnost uzoraka zraka prikupljenih u blizini mjesta na kojem je Sjeverna Koreja navodno izvršila nuklearni pokus.

"U prvim su analizama detektirane radioaktivne čestice u uzorcima zraka prikupljenima iznad Sjeverne Koreje", objavio je CNN pozivajući se na izvore u američkoj administraciji, što vjerojatno znači da je Sjeverna Koreja uistinu izvela nuklearni pokus 9. listopada.

Uzorke zraka je u utorak uzeo zrakoplov posebne namjene, WC-135, koji je uzletio iz zračne baze na Okinawi u Japanu. Zrakoplov je uzorke uzeo kod mjesta Punggye, u čijoj je blizini Sjeverna Koreja izvršila nuklearni pokus.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene