Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Lafazanis se protivi bolnoj gospodarskoj politici rezova koju su eurozona i MMF nametali Grčkoj posljednjih pet godina.


Radikalna ljevica, koja se protivi novom međunarodnom programu pomoći Grčkoj, dobila je u ponedjeljak od predsjednika mandat da pokuša sastaviti novu vladu, ali je odmah priopćila da neće uspjeti.

Vezani članci Slika nije dostupna POŠTIVANJE PLANA Grčka započinje s razmještanjem izbjeglica po EU Slika nije dostupna 'Žele nas vratiti u beskonačnu krizu, nećemo to dopustiti'

Panagiotis Lafazanis, čija stranka Narodno jedinstvo je osnovana tek u petak, dobio je tri dana da sastavi koaliciju nakon što to nije uspjelo konzervativnoj oporbi. Premijer Aleksis Cipras, koji je podnio ostavku prošli tjedan nakon što je Lafazanis predvodio pobunu u njegovoj stranci Sirizi, optužio je oporbu da namjerno odgađa izbore važne za osiguravanje političke stabilnosti Grčke.

Europsku komisiju ne brinu grčki izbori: 'Reforme se mogu provesti'

Lafazanis, koji je izašao iz Sirize kako bi s još 24 pobunjena zastupnika osnovao Narodno jedinstvo, rekao je da će iskoristiti puna tri dana koliko je dopušteno prema ustavu.

"Nemamo nikakve iluzije da se iz ovog parlamenta može sastaviti vlada koja je protiv programa pomoći", kazao je on novinarima. "Mi ćemo iskoristiti ovaj mandat da pokažemo da je jedina stvar koja je u interesu grčkog naroda novi parlament i vlada koji se protive programu pomoći." Lafazanis se protivi bolnoj gospodarskoj politici rezova koju su eurozona i MMF nametali Grčkoj posljednjih pet godina u zamjenu za pomoć u kreditima. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook