Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zakon o imigraciji

Racija u trgovinama 7-Eleven zbog zapošljavanja ilegalnih imigranata

Supermarket, ilustracija (Foto: Thinkstock)
Supermarket, ilustracija (Foto: Thinkstock) Foto: Thinkstock
Policajci američke imigracijske službe (ICE) proveli su u srijedu raciju u stotinjak trgovina mješovitom robom 7-Eleven ne bi li odvratili njihove vlasnike da zapošljavaju ilegalne imigrante, priopćile su američke vlasti.

U roracijama u trgovinama 7-Eleven, provedenim u sedamnaest američkih saveznih država i u prijestolnici Washingtonu, uhićen je 21 ilegalni imigrant u trgovinama poznatog lanca, što je novi znak pooštravanja američke migracijske politike.

Pročitajte i ovo Iran je dronovima prvi put u povijesti sa svojeg teritorija napao Izrael Tenzije na vrhuncu Objavljeni detalji o američkoj akciji: Izrael pripremio odgovor na napad Irana - ''Bliski istok je na rubu'' Napad na Izrael Napeta situacija Iran je Americi poslao jako opasnu poruku: "Povučete li jedan potez..."

"Današnjim akcijama poslana je snažna poruka trgovinama koje zapošljavaju ilegalnu radnu snagu: ICE će primjenjivati zakon i budete li ga ga kršili, smatrat ćete se odgovornima", rekao je Thomas Homan, zamjenik glavnog ravnatelja imigracijske policije.

"Trgovine koje zapošljavaju ilegalne radnike čimbenik su koji privlači ilegalnu imigraciju i mi naporno radimo kako bismo uklonili taj magnet", dodao je u priopćenju.

Kompanija je reagirala priopćenjem u kojem ističe da su za zapošljavanje odgovorne njezine franšizne trgovine.

"Franšizne trgovine 7-Eleven su vlasnici trgovina i jedine su odgovorne za svoje zaposlenike", komentirala je kompanija.

"7-Eleven poštuje zakon o imigraciji i raskinuo je franšizne ugovore s primateljima franšize koji su prekršili zakon", dodala je. Operacijama provedenim u srijedu bilo je obuhvaćeno 98 trgovina.

Otkad je Donald Trump u siječnju 2017. došao na vlast, imigrantske službe (ICE) i granična policija (CBP) povećale su broj uhićenja i izgona osoba koje su ilegalno ušle na američki teritorij. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene